API-PAPI

8,90

Šifra: 4. Kategorija:

Opis izdelka

API-PAPI

8,90

Količina 230g

OPIS IZDELKA

Že vrsto let naš paradni konj in najbolje prodajan izdelek.
Vse več strank se vsako jesen, ko nastopi obdobje prehladov, vrača po to izredno krepilo imunskega sistema. Zavedajo se moči, ki jo ponuja združitev vseh čebeljih dobrin v en proizvod. Ker je kljub temu še vedno obdržal sladek okus, ga z veseljem jedo tudi najmlajši.

NAČIN UPORABE

Svetujemo, da se v preventivne namene API-PAPI uporablja vsako jutro na tešče. V kolikor pa že okrevate po bolezni, oziroma čutite, kot da se vas nekaj “loteva”, je za hitrejšo okrepitev imunskega sistema priporočljivo jemanje dvakrat dnevno. Prvič zjutraj in drugič pred spanjem na čim bolj prazen želodec, saj kadar imamo prazen in spočit prebavni trak, žleze ustne slinavke veliko boljše absorbirajo hranila v naše telo.
Pri uporabi priporočamo, da se uporablja lesena, keramična ali plastična žlička, nikakor kovinska. Le-ta povzroči, da se s stikom kemična sestava medu spremni.

Izdelek se mora obvezno hraniti v hladilniku, saj je matični mleček zelo občutljiv na temperaturo. Prav tako svetujemo, da se po odprtju poje v celoti, s čimer preprečite možen vpliv oksidacije mlečka, hkrati pa bo vaše telo pod konstantnim vnosom močnih dejavnikov za povečanje imunske odpornosti, ki jo nudi API-PAPI.

Izdelek vsebuje: med, cvetni prah, propolis, matični mleček.

OPIS SESTAVIN IN KAKO DELUJEJO?

MED

Zaradi svoje edinstvene strukture je koristen v boju proti okužbam, deluje kot antiseptik, poseben sloves pa uživa zaradi antioksidacijskega delovanja. Velja za eno najbolj vsestranskih živil, saj koristi otrokom, starejšim, športnikom, bolnikom, nosečnicam … Vsebuje namreč paleto hranilnih snovi in je tudi odličen nadomestek za navaden sladkor. Je edino živilo živalskega izvora, ki ima skorajda neomejen rok trajanja.

Zdravilni učinki medu:

 • čisti organizem škodljivih snovi,
 • pomaga pri zdravljenju gastritisa, želodčne razjede in črevesnih vnetij,
 • zmanjšuje izločanje želodčne kisline ter pomaga pri zdravljenju in razstrupljanju jeter,
 • zvečer umiri telo in lajša spanec,
 • eliksir za dolgo življenje.

CVETNI PRAH

Ste vedeli, kako čebela nabira cvetni prah?

 • Telo čebele je prekrito z drobnimi dlačicami, na katere se ob obisku na cvetju ujame cvetni prah. Čebele obiskujejo cvetje predvsem z namenom, da naberejo nektar, do katerega pa ne morejo, ne da bi se podrgnile ob prašnike in se tako potresle s pelodom.
 • S pomočjo nog in ščetin na njih čebela očisti s telesa nabrani pelod, ga navlaži s slino in medičino ter ga nato s sprednjimi nogami preloži na zadnje, kjer se nahaja posebno mesto za zbiranje peloda, ki se imenuje košek.
 • Ko se čebela vrne v panj, najde primerno celico satja in vanjo z zadnjih nog postrga cvetni prah.
 • Panjske čebele ga navlažijo s slino, stlačijo na dno celice in ga prekrijejo s tanko plastjo medu, s čimer preprečijo kvarjenje.

Cvetni prah je v prvi vrsti živilo, se pa strokovnjaki ukvarjajo tudi s proučevanjem cvetnega prahu za uporabo pri določenih bolezenskih stanjih. Glavne biološko aktivne sestavine cvetnega prahu so flavonoidi in fitosteroli, ki jim pripisujejo antioksidativno, protivnetno in protimikrobno delovanje.

Obstaja veliko pozitivnih učinkov cvetnega prahu, naštejmo jih samo nekaj:

 • Dviguje energijo.
 • Pomirja kožo – pogosto se uporablja v izdelkih, ki pomagajo proti vnetjem in podobnim težavam z razdražljivo kožo, kot so ekcemi in luskavica.
 • Zdravje dihal – cvetni prah vsebuje ogromno antioksidantov, ki imajo protivnetni učinek na tkivo v pljučih ter tako tudi preprečuje nastanek astme.
 • Zdravljenje alergij – cvetni prah zmanjšuje prisotnost histamina, torej lajša številne alergije.
 • Izboljšanje prebave – vsebuje tudi encime, ki pomagajo pri ureditvi prebave in pomagajo telesu, da iz hrane, ki jo zaužijemo, telo posrka vsa potrebna hranila.
 • Zdravljenje alergij – cvetni prah zmanjšuje prisotnost histamina, torej lajša številne alergije.
 • Krepi imunski sistem – cvetni prah naj bi deloval podobno kot antibiotiki, kar pomaga telesu, da se brani pred virusi.
 • Krepi kardiovaskularni sistem – Cvetni prah vsebuje velike količine rutina, antioksidanta, ki krepi kapilare, krvne žile, pomaga pri cirkulaciji in znižuje raven holesterola. Deluje tudi tako, da preprečuje nastajanje strdkov, torej posledično zmanjšuje možnost, da pride do srčnega infarkta ali možganske kapi.
 • Pomaga pri težavah s prostato – Moškim s težavami s prostato cvetni prah zelo pomaga. Cvetni prah zmanjšuje vnetja in ustavi prepogosto potrebo, da bi urinirali.
 • Zdravi neplodnost – Cvetni prah stimulira in obnovi delovanje jajčnikov, zato se ga lahko uporablja pri povečevanju možnosti zanositve. Poleg tega, da spodbuja delovanje hormonov, je tudi odličen afrodiziak.

PROPOLIS

STE VEDELI ?

Da čebele propolis uporabljajo kot gradbeni material in dezinfekcijsko sredstvo, ki čebeljo družino ščiti pred okužbami in boleznimi. Na primer, ko vdre v panj sršen, ga čebele obkolijo ter ga z vročino, ki jo ustvarijo, ubijejo. Nato ga s propolisom mumificirajo, da se iz trupla po panju ne širijo bolezni. Čebelje orožje ima izredno antibakterijsko moč in mimo njega ne pride živ noben povzročitelj bolezenskega stanja!

Pravzaprav mu lahko rečemo naravni antibiotik.

Poleg tega da ga velikokrat uporabljamo pri zdravljenju virusnih in bakterijskih okužb, krepi dlesni in učinkovito deluje proti paradontozi. Preprečuje tudi nastanek kariesa in zobne gnilobe, zaustavlja razmnoževanje bakterij v ustni votlini in pomaga ohranjati ustno higieno. Zaradi anestetičnega učinka zmanjšuje občutljivost zob in dlesni, zmanjšuje pa tudi tveganje za nastanek ustnih vnetij in zdravi afte. Ker propolis krepi imunski sistem, ga pogosto uporabljamo za blaženje vnetij sluznice ustne votline in dlesni.

API-PAPI vam bo pomagal tudi pri ustni higieni.
Še preden se absorbira v telo, pomaga ljudem, ki se borijo z jutranjim zadahom.

MATIČNI MLEČEK

Ali ste vedeli, da se matica kot edina mati v 30.000 članski družini vse življenje prehranjuje s to mleku podobno tekočino. Če smo natančnejši, jo s to tekočino hranijo mlade čebelice, ki jim žleze v rani mladosti to tekočino izločajo.
Kakšen izreden vpliv ima MATIČNI MLEČEK na matico, pove naslednji podatek.

Življenjska doba matice je 5 let, čebele delavke pa okrog 60 dni. Matica zato živi od 20- do 30-krat dlje kot navadne čebele, ki matičnega mlečka ne uživajo.

Znanstveniki pravijo, da je matični mleček edini naravni proizvod, ki prodira skozi ovojnico nadledvične žleze in jo uspešno čisti strupov.
Priporočljiv je tako za odrasle kot otroke, mnogi strokovnjaki pa poudarjajo, da je dober tudi zato, ker so zlasti otroci in najstniki nagnjeni k izbiri slabe prehrane. Matični mleček kot dopolnilo je zato kot nalašč za reševanje takšne zagate, saj ima sicer visoko hranilno vrednost (z vitamini, minerali, nenasičenimi maščobami in aminokislinami), vendar so vse snovi v naravni obliki, kar omogoča, da jih telo precej zlahka prebavi.
Kot smo omenili, izboljšuje koncentracijo, zato se mladi lažje učijo, odrasli pa več in bolj kvalitetno delajo, hkrati se izboljša tudi spomin. S svojo sposobnostjo umirjanja in blaženja živčnih napetosti pa pomaga, da smo bolj mirni in bolje razpoloženi ter tudi lažje spimo.

Še nekaj pozitivnih lastnosti, ki nam jih nudi to super živilo:

 • že po vsem napisanem ga smemo imenovati vir življenjske moči,
 • zavira posledice staranja,
 • odlična preventiva pred rakom,
 • blaži psihična obolenja in demenco,
 • ureja krvni tlak,
 • ženskam pomaga v klimakteriju, moškim pri impotenci,
 • skrbi za optimalno delovanje imunskega sistema,
 • zavira bolezensko stanje jeter,
 • zelo primeren tudi za športnike, ker pospeši regeneracijo in napolni telo z energijo,
 • izredno vlogo ima tudi pri regeneraciji za bolnike, ki so bili na obsevanju.

Vse to objasni dejstvo, zakaj je že vsa leta naš najbolj prodajan izdelek!

Šifra: 4.

Kategorija: