Kremni med z goji jagodami

9,90

1 na zalogi

Šifra: 1. Kategoriji: ,

Opis izdelka

Kremni med z goji jagodami

9,90

1 na zalogi

OPIS IZDELKA

Količina: 370 g

Medu so dodane domače šmarske goji jagode vzgojene na naši kmetiji. Da pa se ohrani izredna moč teh sadežev, se 12-14 dni počasi ob blagi temperaturi sušijo na naši krušni peči. Vsebujejo namreč pravo bogastvo vitaminov, aminokislin in antioksidantov. V kombinaciji z našim medom je to pravi eliksir pomlajevanja, razstrupljanja in dviga življenjske energije.

NAČIN UPORABE

Med z goji jagodami je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot zdrav namaz za na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju ali bogat dodatek pecivu.
V kolikor se želite v celoti posluževati njegove močne antioksidativne vrednosti, vam svetujemo, da ga ne segrevate oziroma dodajate tekočinam nad 38 stopinj.

OPIS SESTAVIN IN KAKO DELUJEJO?

KREMNI MED

Med sodi med tista zdrava živila, ki bi se morala pogosteje znajti na našem jedilniku. Je lahko in hitro prebavljiv, vsebuje encime in minerale, kot so magnezij, kalij, natrij železo in druge rudninske snovi, zato je dober za krepitev telesa tudi po prestani bolezni. Z uživanjem medu prispevamo k boljši prebavi in večjemu izkoriščanju snovi iz druge hrane, hkrati pa ugodno vpliva na splošno počutje, zdravje, če ga vzamemo žličko pred spanjem celo pomirja.

Zdravilni učinki medu:

 • čisti organizem škodljivih snovi,
 • pomaga pri zdravljenju gastritisa, želodčne razjede in črevesnih vnetij,
 • zmanjšuje izločanje želodčne kisline ter pomaga pri zdravljenju in razstrupljanju jeter,
 • zvečer umiri telo in lajša spanec,
 • eliksir za dolgo življenje.

Kaj je kremni med?

Na trgu je še vedno relativno redek pojav, saj zahteva izdelek dobršno mero časa in znanja. Zanj je potreben tudi točno določen postopek izdelave in temu primeren stroj. Posebna barva in struktura sta zgolj posledica fizikalnih sil, ki se ustvarijo med samim postopkom. Med mešanjem medu se sladkorni kristali med sabo drgnejo in s tem posvetlijo barvo ter zgostijo strukturo.
Najpogosteje ga kupujejo mlade družine, ki želijo svoje malčke navaditi na zdrav slovenski zajtrk tudi doma, saj pri tem ni packarije, seveda pa ga obožujejo tudi otroci.
Med je še vedno popolnoma naraven, ni termično obdelan, nič mu ni odvzeto niti nič dodano.

Kako izbrati dober med?

Ko izbiramo med, se odločimo za naravni pridelek čebelarja, ki čebel ne krmi s sladkorjem in medu toplotno ne obdeluje, da ne bi kristaliziral. Kakovosten med z visoko vsebnostjo zdravilnih učinkovin, mineralov in vitaminov, dajo čebele, ki se pasejo v neindustrijsko onesnaženem in osiromašenem okolju. Zato nikoli ne kupujmo povsem jasnega in najcenejšega, saj je velika verjetnost, da je toplotno obdelan in krmljen s sladkorjem.
Najboljši med, hladno pretočen, je vedno vsaj nekoliko motene glede na vrsto.

Vzamite si čas in obiščite čebelarja kdaj na domu. Vsak, ki to delo opravlja vestno in s srcem, vam bo z veseljem pokazal čebelnjak in plod njegovega dela.

ŠMARSKE GOJI JAGODE

STE VEDELI, da so goji jagode eden najbogatejših nam poznanih virov antioksidantov?
Res je, uvrščajo se v sam vrh lestvice!

Že poznate te male, rdeče, šipku podobne sadeže? Če je odgovor negativen, vam polagamo na srce, da jagode goji čim prej skušate spoznati, saj so njihovi zdravilni učinki izjemni, njihova pomoč organizmu nenadomestljiva in kvaliteta, ki jo doprinesejo, preprosto neverjetna.

Lahko bi rekli, da se je teh jagod prijel svetovni sloves, saj o njenih učinkih pišejo po vsem svetu. Pa naštejmo samo nekaj lastnosti, zakaj je temu tako:

 • krepijo imunski sistem,
 • krepijo telo po bolezni in med okrevanjem,
 • preprečujejo razvoj rakavih obolenj, nekatere raziskave pa trdijo, da celo zdravijo že razvita obolenja,
 • dajejo energijo in za vas poskrbijo tudi v stresnih obdobjih,
 • povečajo proizvajanje rastnega hormona, ki se s starostjo zmanjša,
 • izboljšujejo vid,
 • zdravijo bolečine v sklepih,
 • uravnavajo krvni pritisk,
 • zmanjšujejo nivo holesterola v krvi,
 • čistijo kožo in izboljšujejo splošno stanje kože,
 • zmanjšujejo telesno težo, uravnavajo prebavo in raven sladkorja v krvi ter celo pomagajo pri zdravljenju sladkorne bolezni,
 • razstrupljajo jetra,
 • zdravijo nespečnost in povečujejo spolno slo, zdravijo impotenco in neplodnost.

VZGOJITE SI SVOJE SADIKE

Vzgoja rastline je zelo enostavna in nezahtevna. Pri nas jo gojimo na prosti sončni legi, lahko pa jo posadite tudi v večji lonec.

Obrezujete jo lahko kot grm, drevo ali vzpenjalko. Rastlina je zelo odporna na zmrzal in sušo. Pozimi prenese temperature tudi do -20° C. Vredno je omeniti, da raste zelo bujno (tudi do 2,5 metra in več na leto), zato jo spomladi vedno močno porežemo in iz odrezanih delov naredimo potaknjence, ki jih po dogovoru lahko dobite tudi pri nas. Rastlina cveti z vijoličnimi cvetovi in rodi od julija do septembra značilne rdeče plodove. Navadno je rastlina rodna pri 2-3 letih. Mi smo ji namenili sončno lego in ob sušnih obdobjih jo še dodatno zalivamo, tako dobimo v pozni jeseni res obilico zdravih plodov.

Fotografije naših sadik:

Šifra: 1.

Kategoriji: ,

Dodatne informacije

Pakiranje:

400g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Be the first to review “Kremni med z goji jagodami”