Kremni med z ingverjem

9,90

Šifra: 2. Kategoriji: ,

Opis izdelka

Kremni med z ingverjem

9,90

OPIS IZDELKA

Količina: 370 g

Ta izjemen izdelek z aromatičnim okusom je postal naš novi prodajni hit. Kremna struktura medu in aromatični koščki sveže sušenega ingverja se nežno prepletajo in dajejo končnemu izdelku pridih eksotike in vrlega zdravja. Še posebej je primeren za prehodna obdobja, saj ima izredno močan vpliv na dvig vašega imunskega sistema.

NAČIN UPORABE

Med z ingverjem je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot zdrav namaz za na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju ali bogat dodatek pecivu.
V kolikor se želite v celoti posluževati njegove močne antioksidativne vrednosti, vam svetujemo, da ga ne segrevate oziroma dodajate tekočinam nad 38 stopinj.

OPIS SESTAVIN IN KAKO DELUJEJO?

KREMNI MED

Med sodi med tista zdrava živila, ki bi se morala pogosteje znajti na našem jedilniku. Je lahko in hitro prebavljiv, vsebuje encime in minerale, kot so magnezij, kalij, natrij železo in druge rudninske snovi, zato je dober za krepitev telesa tudi po prestani bolezni. Z uživanjem meda prispevamo k boljši prebavi in večjemu izkoriščanju snovi iz druge hrane, hkrati pa ugodno vpliva na splošno počutje, zdravje, če ga vzamemo žličko pred spanjem celo pomirja.

Zdravilni učinki medu:

  • čisti organizem škodljivih snovi,
  • pomaga pri zdravljenju gastritisa, želodčne razjede in črevesnih vnetij,
  • zmanjšuje izločanje želodčne kisline ter pomaga pri zdravljenju in razstrupljanju jeter,
  • zvečer umiri telo in lajša spanec,
  • eliksir za dolgo življenje.

Kaj je kremni med?

Na trgu je še vedno relativno redek pojav, saj zahteva izdelek dobršno mero časa in znanja. Zanj je potreben tudi točno določen postopek izdelave in temu primeren stroj. Posebna barva in struktura sta zgolj posledica fizikalnih sil, ki se ustvarijo med samim postopkom. Med mešanjem medu se sladkorni kristali med sabo drgnejo in s tem posvetlijo barvo ter zgostijo strukturo.
Najpogosteje ga kupujejo mlade družine, ki želijo svoje malčke navaditi na zdrav slovenski zajtrk tudi doma, saj pri tem medu ni packarije, seveda pa ga obožujejo tudi otroci.
Med je še vedno popolnoma naraven, ni termično obdelan, nič mu ni odvzeto niti nič dodano.

Kako izbrati dober med?

Ko izbiramo med, se odločimo za naravni pridelek čebelarja, ki čebel ne krmi s sladkorjem in meda toplotno ne obdeluje, da ne bi kristaliziral. Kakovosten med z visoko vsebnostjo zdravilnih učinkovin, mineralov in vitaminov dajo čebele, ki se pasejo v neindustrijsko onesnaženem in osiromašenem okolju, zato nikoli ne kupujmo povsem jasnega in najcenejšega, saj je velika verjetnost, da je toplotno obdelan in krmljen s sladkorjem.
Najboljši med, hladno pretočen, je vedno vsaj nekoliko moten ne glede na vrsto.
Vzamite si čas in obiščite čebelarja kdaj na domu. Vsak, ki to delo opravlja vestno in s srcem, vam bo z veseljem pokazal čebelnjak in plod njegovega dela.

INGVER V PRAHU

Svež ingver narežemo na tanke rezine in jih sušimo na naši stari krušni peči. 10-14 dni vzdržujemo blago temperaturo, ki poskrbi, da se ingver čisto posuši, a vendar ne izgubi svojih blagodejnih učinkov na naše telo. S sušenjem dosežemo, da ima izdelek neomejen rok trajanja, saj tako preprečimo fermentacijo v medu. Nato ga v pravem razmerju enakomerno vmešamo v kremni med.

Zdravilne lastnosti ingverja

Ingver spodbuja prekrvavitev in okrepi pretakanje krvi po zunanjih delih telesa (periferni obtok), je proti omrzlinam in slabi prekrvavljenosti udov, zato ga s pridom uporabljajo ljudje, ki jih pogosto zebe v roke in noge.
Znanstveniki ingver že od nekdaj prištevajo med enega najmočnejših rastlinskih antioksidantov.

Pa poglejmo samo nekaj izsledkov iz številnih znanstvenih raziskav:

  • blaži zgago,
  • pospeši prebavo,
  • umiri želodec med potovanji in s tem prepreči slabost,
  • pomaga pri vnetem grlu,
  • ugodno deluje na jetra,
  • ima antiseptične lastnosti,
  • zmanjšuje koncentracijo holesterola v krvi,
  • znižuje krvni tlak,
  • varuje telo pred karcinogeni.

Ingver ob redni uporabi krepi obrambne mehanizme, preprečuje prehlade ter pomaga tudi, ko se nahod in bolečine v grlu že pojavijo.

Nasveti za nakup ingverja

V trgovinah lahko kupimo sveže ingverjeve korenike. Pri nakupu pazimo, da korenika ni poškodovana, celo plesniva, ampak gladka, napeta in mesnata. Od sorte ingverja je odvisna barva lupine, ki je lahko rjava, slonokoščena ali rumena. Sveža ingverjeva korenika je v notranjosti rumenkaste barve, sočna in hrustljava, opazna so tudi vlakna. Kupljeni ingver zavijmo v čisto vlažno krpo in ga shranjujmo v hladilniku. Tudi zamrznemo ga lahko.

ALI STE VEDELI, da si lahko ingver brez težav vzgojite kar sami doma?

 

Postopek, ki mu sledimo na naši kmetiji:

  • kupimo zdravo, čvrsto korenino z izrazitimi očesci, po možnosti iz BIO pridelave,
  • pustimo jo na toplem na okenski polici, kjer je veliko svetlobe,
  • nekje v roku dveh do treh tednov se začnejo očesca vidno povečevati in pridobivati na zeleni barvi, kjer bo bodoči poganjek,
  • lahko se vstavi v zemljo cela korenina s poganjkom navzgor, velja pa tudi, da se poleg brstiča odreže še nekje 3 cm ingverja in se ta košček posadi,
  • uporabimo kvalitetno črno zemljo in damo na svetlo lokacijo,
  • ko se vrhnji del rastline posuši je ingver zrel,
  • čez zimo jih hranimo v hiši, ko pa ni več strahu pred pozebo, je pa rastlinica zelo vesela sončnih žarkov.

Želimo vam veliko uspeha!

Šifra: 2.

Kategoriji: ,

Dodatne informacije

Pakiranje:

400g

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Kremni med z ingverjem”