Ljubezenski objem za njo

14,90

Opis izdelka

Ljubezenski objem za njo

14,90

“Spomniš se jutranje zarje, ko si ga prejela v svoje mehke dlani od simpatičnega poštarja in kako odlična je bila tvoja odločitev za nakup (od kmetije Vizjak seveda).

Zaželite si ga še več in več …”

(zaželjeno je počasno branje)

Voljna in sproščena ležiš na žametnem plišu, lahka si kot pero, zavedaš se, da si končala z delom in telefon je končno na »airplane mode«.Zidove hiše je objela tema in luna ti igrivo mežika iz angelskih vrhov, sedaj si tu samo še ti in … (pusti domišljiji prosto pot.)

Okrog vaju se tiho poigrava čarobni plamen vanilijeve svečke. Iz ozadja tvoja čutila nežno kot otroška roka božajo simfonije Bacha.

Prostor je topel še od zadnje pogorele drve, ki tiho prasketa iz odprtega kamina.

Nemo z napol priprtimi očmi opazuješ mehurčke v šampanjcu in se humorno sprašuješ, le kam se jim tako mudi?

Ob enem presenečena zaznaš, da afrodizičen okus kremnega medu z burbonsko vanilijo še vedno ni izginil …

Torej glasbeni stolp, žametni pliš, šampanjec in osebo, ki bo zapolnila razigrano domišljijo si z lahkoto priskrbite vi, iz naše strani pa prejmete kremni med s pravo bourbonsko vanilijo, ter tribarvno dišečo svečko, prav tako z aromo vanilije na kateri je mašnica iz sijočega trakca.

OPIS IZDELKA

Količina: 370 g

Na kaj najprej pomislite, ko slišite besedo vanilija?
Eterično olje za sproščujočo aromaterapijo?

Svež kremast sladoled, ki vas prijetno hladi v vročem poletnem dnevu, ali morda dišeča svečka, ki s svojim romantičnim plamenom prebuja zaspana čutila v vaši spalnici ali dnevni sobi?
To so vsekakor dobro poznane prednosti nekoč in danes zelo prestižne začimbe vanilija, ki pa nam ponuja še veliko več. Preberite dalje in presenečeni boste! 😉

NAČIN UPORABE

Med z vanilijo je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot zdrav namaz na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju ali bogat dodatek pecivu.
V kolikor se želite v celoti posluževati njegove močne antioksidativne vrednosti, vam svetujemo, da ga ne segrevate oziroma dodajate tekočinam nad 38 stopinj.

Ta izjemno aromatičen vanilijev kremast namaz je popolnoma svež produkt izpod naših domiselnih rok. Kremna struktura medu in mleti aromatični koščki vanilijevih strokov se nežno prepletajo ter dajejo končnemu izdelku pridih romantike, blagostanja in prijetne topline, ki kar kliče po seansi v dvoje.

OPIS SESTAVIN IN NJIHOVO DELOVANJE

STROKI VANILIJE

Izredna antioksidativna moč!

Manj je poznano, da je vanilin, ena glavnih sestavin dišečega stroka, izredno koristen za naše optimalno zdravje in počutje.

Na uradni lestvici ORAC, kjer je lista antioksidativno najmočnejših vrst hrane in pijače na svetu, se vanilija uvršča zelo visoko, celo pred mnogo bolj znanimi acai jagodami, ginko biloba, chia semeni in maca prahom!

VIR: http://superfoodly.com/orac-values/

Varuje pred razvojem bakterij

Študije kažejo, da celo pregrevanje ne zmanjšuje kvalitete, saj se vanilin pretvori v vanilinsko kislino, ki po drugi strani nudi efektivno protibakterijsko zaščito.

Kombinacija cimeta in vanilina sinergijsko prineseta še večjo moč pri zaviranju razvoja bakterij Salmonella, L. monocystogenes in E. coli.

 

Sprošča, nevtralizira stres in bolečine

Različne sestavine vanilije so zaradi protibolečinskih efektov že dalj časa pod lupo laboratorijev.

Sigurno ste že slišali: »Vse je v glavi.« To je tudi v veliki meri res, bolečina je v korelaciji z  možgani, zato se bolniki zaradi močnih analgetikov počutijo »zadete«, saj blokirajo določene receptorje v njih in s tem zgolj prikrijejo bolečino za nekaj časa.

Vanilija deluje podobno, vendar brez stranskih učinkov!

Dvomite? Poistovetite se za trenutek ali dva v naslednji prizor.

ZANIMIVOST

Ste vedeli, da je vanilija druga najdražja začimba, takoj za žafranom?

Njeno pridobivanje je namreč zelo zamudno in zahteva veliko ročnega dela ter dolgo in previdno sušenje.

Vanilija je kraljica vseh dišav. Ima izredno prijeten vonj in sladkoben okus.

Burbonska vanilija je dobila ime po otoku “Bourbon Island” , na katerem so jo nekoč pridelovali.

V 19. stoletju se je proizvodnja preselila na Madagaskar in ta vanilija velja danes za eno najboljših blagovnih znamk na svetu. Cenjena je zaradi kakovosti, bogatega okusa in visokega razmerja vanilina.

Posušeni stroki so temno rjavi ali črni, ozki in dolgi, rahlo zgubani ter voskasti.

V kulinariki se vanilija uporablja predvsem za sladice, odišavljanje čokolade, čajev in kave. Prilega se tudi k lahki morski hrani in piščančjemu mesu. Odlično se dopolnjuje z vonjem in okusom cimeta.

LEGENDA

Legenda pravi, da je bila tropska orhideja rojena, ko je princesa Xanat pobegnila v gozd s svojim ljubimcem, saj ji je oče prepovedal poroko s smrtnikom. Zaljubljenca so ujeli in ju obglavili.

Kjer je njuna kri prišla v stik z zemljo, je zrasla tropska orhideja.