OMLETA Z REGRATOM

Regrat ne paše samo v solato, ampak tudi v omleto. Ta recept mi je še posebej všeč:

Sestavine:

  • 250 g regratovih listov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 350 g šampinjonov
  • 5 jajc
  • 85 g parmezana v kosu ali tofuja

Šampinjone narežite na drobne kockice. Nasekljajte čebulo in jo pražite na olju, dokler ne postane mehka. Dodajte šampinjone, nekaj časa pražite, nato dodajte še regrat. Pražite tako dolgo, da listi postanejo na videz kuhani. V skledi zmešajte jajca. Posolite jih in popoprajte. Z njimi prelijte regrat na štedilniku. Pecite toliko časa, da postane omleta zlato zapečena, nato naribajte nanjo sir oziroma ji dodajte tofu. Omleta je okusna tako topla kot hladna.

Pa dober tek! J

 

M.V.