Njena intenzivna vročina izhaja iz zelo visokih ravni kapsaicina (molekula, ki daje čiliju famozno pekočo senzacijo). Kljub izredni pekočini je zaradi svojega edinstvenega okusa, pojave in seveda svetovne slave zelo priljubljena med ljubitelji čilija in izdelovalci pekočih omak. Običajno je svetlo rdeče ali oranžno rdeče barve, najdemo pa tudi že rumeno in chocolate verzijo z bleščečo, voskasto in zelo nagrbančeno strukturo.
V svetu čilija jo tisti, ki imajo res enormno visoko toleranco na kapsaicin, opisujejo z izrazitim profilom okusa, ki prispeva k njenemu edinstvenemu značaju. Okus opisujejo kot sadnega in rahlo sladkega s pridihom čokolade, kar je lahko presenetljivo glede na njeno intenzivno pikantnost. Baje so zaznali tudi okuse, ki spominjajo na suho sadje, citruse in subtilno zemeljsko kakovost. Blagor njim.
Torej, si upaš sprejeti izziv?
Naroči našo noro pekočo linijo 100% CAROLINA REAPER še danes in odkrij novo spicy seanso!
HOT LEVEL: 7/7
To je kot jedrski reaktor v ustih, profil okusa kot noben drug! Popoln prigrizek za nepremišljene pustolovce, samooklicane korenjake idealen tudi za gašenje EGA.
2.200.000 SHU
po Scovillovi lestvici
Sedem let Guinnessovega rekorda za najbolj pekoči čili na svetu!