Cezarjeva solata je ena izmed najslavnejših jedi na svetu. Legenda pravi, da naj bi jo ustvaril Ceasare Cardini, ko je po krožniku razporedil hrustljave liste romanske solate in jih začinil s posebno omako in povrhu posul popečene krušne kocke. Naša cezarjeva solata je tako slastnega okusa zaradi posebne sestavine v prelivu. V njem smo uporabili kremni med s čilijem, ki naredi polivko ravno prav pekoče sladkasto. Njena kremna božanska tekstura pa odlično dopolnjuje okus hrustljavih krutonov in sočnega mesa.
Kruh narežemo na kocke, ga prelijemo z malo oljčnega olja in pečemo 10 minut v vnaprej ogreti pečici na 200 stopinjah, da postane hrustljav. Damo na stran.
Solato očistimo, narežemo na manjše liste in damo v skledo.
Piščanca osušimo s papirnato brisačo, solimo in popramo ter spečemo do zlate barve na malo olja (ca. 5 minut na stran, odvisno od debeline fileja).
Za preliv preprosto zmešamo vse sestavine in nikar ne pozabimo na #mastermove sestavino - kremni med s čilijem.
Solati dodamo na kose narezano meso, krutone, prelijemo z omako in premešamo. Po vrhu potrosimo z naribanim parmezanom.