Chilli con carne po navadi kuham v kotlu in naloga, da ga spravim v družinsko porcijo je bila kar težka. Sem pa recept prvotno zapisal za trgovine Jager in so ga tudi objavili v katalogu. Lahko si ga seveda tudi malce poenostavite in uporabite na primer mleto kumino namesto da zrnje pražite. Le na čili pa res ne pozabite. Sicer pa toliko kot je kuharjev, toliko je receptov. Pa dober tek!
Sestavine:
Postopek:
Čebulo drobno narežemo in pražimo na domači svinjski masti, da se zmehča in porjavi. Dodamo sesekljan česen, papriko v prahu, suho praženo zrnje koriandra in kumine ter premešamo. Dodamo na drobne koščke narezano govedino. Meso pražimo toliko časa, da lepo porjavi. Nato dodamo drobno narezano rdečo papriko, na kocke narezane pardižnike in čili. Vse skupaj malce prepražimo in nato dodamo še pasirane pelate, temno pivo in vse skupaj solimo, popramo in dodamo lovorov list. Kuhamo uro do uro in pol na majhnem ognju, da se meso zmehča in sestavine povežejo. Po potrebi dolijemo malce vode. Nato dodamo še kuhan fižol, kuhano zrnje sladke koruze, 2 koščka temne čokolade in skorjo cimeta ter kuhamo še približno 15 do 20 minut. Za piko na i pa začinimo še s Čili Frik Bomb Zero omako 🙂