Frikova raca

┼áe kako je res! In ne le to, rade imajo tudi PUBECA ­čÖé

Zanimivo - Martinovo je dan za poklon darovom narave, ki smo jih pridelali poleti in za─Źetek zimske umirjenosti. A v praksi je to pravi praznik veselega dru┼żenja s prijatelji in dru┼żino, povezovanja ob oblo┼żeni mizi.

11. november je dan, ko spe─Źemo gos ali raco in ob kateri se nazdravljamo z mladim vinom - v na┼íih koncih mu re─Źemo ÔÇô Pubec (fant). In ker smo na na┼íi kmetiji Vizjak zelo predani etnolo┼íki tradiciji, smo danes za vas pripravili enostaven in hrustljav 'ra─Źji recept' s pikantno piko na i.

Ta vrsta perjadi ima rada marinado, vsaj za dan, ─Źe ne dva. Mnogi ob pe─Źeni raci prvo pomislite na tisti zna─Źilen divja─Źinski okus, ki marsikomu ne odgovarja. V izogib temu je priporo─Źljivo raco ┬╗uloviti┬ź vsaj dva dni pred peko, jo razvajati v marinadi in pustiti v hladilniku, tako se razvije kar najbolj plemenit okus.

AKCIJA -20 % za vse BBQ segment in kremni med s ─Źilijem velja le ┼íe do nedelje, 14. 11. 2021!

Recept za Frikovo raco

Sestavine:

  • BBQ Premium s tartufi
  • Kremni med s ─Źilijem
  • 2 ─Źebuli in glava ─Źesna ÔÇô neolupljeno
  • 1┬á─Źajna ┼żli─Źka┬ábrinovih jagod (opcijsko) ali poper
  • 2┬álovorjeva lista
  • 1┬á┼żli─Źka┬ápomaran─Źne lupinice + sok

Priloga:

  • Koren─Źek ali dva s sladkim krompirjem
  • Ker je ─Źas martinovanja se poleg prile┼że kozar─Źek rde─Źega mladega vina

P.S.
Ne pozabi na raco!­čśë

POSTOPEK

  • MARINADA

Raco dobro obri┼íemo s papirnato servieto in jo naluknjamo z no┼żevo konico ali vilicami za meso. Nariban olupek BIO pomaran─Źe pome┼íamo z BBQ Premium omako s tartufi, na debelo jo prema┼żemo zgoraj in spodaj ter jo tesno zavijemo v alu folijo. Damo jo v hladilnik vsaj za en dan ali ─Źez no─Ź, ┼íe bolje pa za polna dva dni. 

  • POSTOPEK in PE─îENJE

Pe─Źico segrejemo na 210 ┬░C. V peka─Ź damo ─Źebulo, narezano na ─Źetrtine, ve─Źje kose korenja, brinove jagode, lovorjeva lista, sok pomaran─Źe in polovi─Źke ─Źesnovih strokov. Raco odvijemo iz celofana, vendar jo ┼íe vseeno pustimo pokrito, da se med peko preve─Ź ne izsu┼íi. Polo┼żimo jo na zelenjavo in pe─Źemo 20 minut na 210 ┬░C. Bedra race ne povezujemo, vendar jih razpremo, da se raca bolj enakomerno zape─Źe.

Po 20 minutah zni┼żamo temperaturo na 140 ┬░C in pe─Źemo ┼íe uro in pol. Alu folijo odstranimo.
Vsakih nekaj minut jo ne┼żno polijemo s teko─Źino, ki jo spu┼í─Źa med peko.

├á Po ┼żelji, ─Źe pa─Ź res ima┼í ┼żidano voljo in neustavljivo strast, da miss Gaga izpade 6/6 po Frikovi lestvici ­čśë pred zadnjim klju─Źnim #mastermove momentom dodamo v ponev ┼że prej skuhan sladek krompir, ki ga dobro prelijemo in preme┼íamo s sokom, ki nastaja na dnu ponve ter ga prekrijemo s karamelizirano ─Źebulo.

10 min pred ciljno ravnino jo povabimo ven, prema┼żemo s kremnim medom s ─Źilijem in ji prestavimo ┬╗zicleder┬ź na zgornjo re┼íetko ter zahajcamo nazaj na 210 ┬░C, da pridobimo slastno ne┼żno pikantno medeno glazuro!

To je ta #mastermove!

Ma┼í─Źobo, ki ostane pri peki, lahko shranimo in jo naslednji─Ź uporabimo pri zabeli fi┼żola, krompirja, jajc, ali po ┼żelji...

Evo, raca po Frikovo je nared! Slastna in popolna. ­čśŐ

Si se prebil do konca recepta? Za la┼żje ustvarjanje si si prislu┼żil 10% popust na kremni med s ─Źilijem, ki ga vnov─Źi┼í s kodo medenaraca10 , ki jo vpi┼íe┼í ob zaklju─Źku nakupa. Popust seveda velja takrat ko izdelek ┼íe ni v akciji in se ne se┼íteva z ostalimi popusti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram