Vsa oddana naročila bodo odposlana po 11.3. zaradi moje odsotnosti med poslovno potjo v tujini. Hvala za razumevanje.

Frikova raca

Še kako je res! In ne le to, rade imajo tudi PUBECA 🙂

Zanimivo - Martinovo je dan za poklon darovom narave, ki smo jih pridelali poleti in začetek zimske umirjenosti. A v praksi je to pravi praznik veselega druženja s prijatelji in družino, povezovanja ob obloženi mizi.

11. november je dan, ko spečemo gos ali raco in ob kateri se nazdravljamo z mladim vinom - v naših koncih mu rečemo – Pubec (fant). In ker smo na naši kmetiji Vizjak zelo predani etnološki tradiciji, smo danes za vas pripravili enostaven in hrustljav 'račji recept' s pikantno piko na i.

Ta vrsta perjadi ima rada marinado, vsaj za dan, če ne dva. Mnogi ob pečeni raci prvo pomislite na tisti značilen divjačinski okus, ki marsikomu ne odgovarja. V izogib temu je priporočljivo raco »uloviti« vsaj dva dni pred peko, jo razvajati v marinadi in pustiti v hladilniku, tako se razvije kar najbolj plemenit okus.

AKCIJA -20 % za vse BBQ segment in kremni med s čilijem velja le še do nedelje, 14. 11. 2021!

Recept za Frikovo raco

Sestavine:

Priloga:

  • Korenček ali dva s sladkim krompirjem
  • Ker je čas martinovanja se poleg prileže kozarček rdečega mladega vina

P.S.
Ne pozabi na raco!😉

POSTOPEK

  • MARINADA

Raco dobro obrišemo s papirnato servieto in jo naluknjamo z noževo konico ali vilicami za meso. Nariban olupek BIO pomaranče pomešamo z BBQ Premium omako s tartufi, na debelo jo premažemo zgoraj in spodaj ter jo tesno zavijemo v alu folijo. Damo jo v hladilnik vsaj za en dan ali čez noč, še bolje pa za polna dva dni. 

  • POSTOPEK in PEČENJE

Pečico segrejemo na 210 °C. V pekač damo čebulo, narezano na četrtine, večje kose korenja, brinove jagode, lovorjeva lista, sok pomaranče in polovičke česnovih strokov. Raco odvijemo iz celofana, vendar jo še vseeno pustimo pokrito, da se med peko preveč ne izsuši. Položimo jo na zelenjavo in pečemo 20 minut na 210 °C. Bedra race ne povezujemo, vendar jih razpremo, da se raca bolj enakomerno zapeče.

Po 20 minutah znižamo temperaturo na 140 °C in pečemo še uro in pol. Alu folijo odstranimo.
Vsakih nekaj minut jo nežno polijemo s tekočino, ki jo spušča med peko.

à Po želji, če pač res imaš židano voljo in neustavljivo strast, da miss Gaga izpade 6/6 po Frikovi lestvici 😉 pred zadnjim ključnim #mastermove momentom dodamo v ponev že prej skuhan sladek krompir, ki ga dobro prelijemo in premešamo s sokom, ki nastaja na dnu ponve ter ga prekrijemo s karamelizirano čebulo.

10 min pred ciljno ravnino jo povabimo ven, premažemo s kremnim medom s čilijem in ji prestavimo »zicleder« na zgornjo rešetko ter zahajcamo nazaj na 210 °C, da pridobimo slastno nežno pikantno medeno glazuro!

To je ta #mastermove!

Maščobo, ki ostane pri peki, lahko shranimo in jo naslednjič uporabimo pri zabeli fižola, krompirja, jajc, ali po želji...

Evo, raca po Frikovo je nared! Slastna in popolna. 😊

Si se prebil do konca recepta? Za lažje ustvarjanje si si prislužil 10% popust na kremni med s čilijem, ki ga vnovčiš s kodo medenaraca10 , ki jo vpišeš ob zaključku nakupa. Popust seveda velja takrat ko izdelek še ni v akciji in se ne sešteva z ostalimi popusti.

Katalog

OBVESTILO!

Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram