API-PAPI

9,90

Šifra: 4. Kategorija:

Opis

Količina 230g

OPIS IZDELKA

Že vrsto let naš paradni konj in najbolje prodajan izdelek.
Vse več strank se k nam vrača vsako jesen. V izdelku API PAPI smo namreč združili vse čebelje dobrine v en proizvod. Ker je kljub temu še vedno obdržal sladek okus, ga z veseljem jedo tudi najmlajši.

NAČIN UPORABE

Svetujemo, da se API-PAPI uporablja vsako jutro na tešče po 1 žličko. Pri uporabi priporočamo, da se uporablja lesena, keramična ali plastična žlička, nikakor kovinska. Le-ta povzroči, da se s stikom kemična sestava medu spremni.

Izdelek se mora obvezno hraniti v hladilniku, saj je matični mleček zelo občutljiv na temperaturo. Prav tako svetujemo, da se po odprtju poje v celoti, s čimer preprečite možen vpliv oksidacije mlečka.

Izdelek vsebuje: med, cvetni prah, propolis, matični mleček.

ZANIMIVO

Telo čebele je prekrito z drobnimi dlačicami, na katere se ob obisku na cvetju ujame cvetni prah. Čebele obiskujejo cvetje predvsem z namenom, da naberejo nektar, do katerega pa ne morejo, ne da bi se podrgnile ob prašnike in se tako potresle s pelodom.

S pomočjo nog in ščetin na njih čebela očisti s telesa nabrani pelod, ga navlaži s slino in medičino ter ga nato s sprednjimi nogami preloži na zadnje, kjer se nahaja posebno mesto za zbiranje peloda, ki se imenuje košek.

Ko se čebela vrne v panj, najde primerno celico satja in vanjo z zadnjih nog postrga cvetni prah.

Panjske čebele ga navlažijo s slino, stlačijo na dno celice in ga prekrijejo s tanko plastjo medu, s čimer preprečijo kvarjenje.

PROPOLIS

Ste vedeli za kaj vse čebele uporabljajo PROPOLIS?

Čebele uporabljajo propolis kot gradbeni material in dezinfekcijsko sredstvo, ki čebeljo družino ščiti pred okužbami in boleznimi. Na primer, ko vdre v panj sršen, ga čebele obkolijo ter ga z vročino, ki jo ustvarijo, ubijejo. Nato ga s propolisom mumificirajo, da se iz trupla po panju ne širijo bolezni.

In od kje MATIČNI MLEČEK?

Matica se kot edina mati v 30.000 članski družini vse življenje prehranjuje s to mleku podobno tekočino. Če smo natančnejši, jo s to tekočino hranijo mlade čebelice, ki jim žleze v rani mladosti to tekočino izločajo. Kakšen izreden vpliv ima matični mleček na matico, pove podatek, da je življenjska doba matice 5 let, čebele delavke pa okrog 60 dni. Matica torej živi od 20- do 30-krat dlje kot navadne čebele.