Kremni med Amaretto
Neto količina: 200ml

Kremni med z višnjami in mandljevo pasto je brezčasna klasika, ki je navdih dobila v italijanskem likerju. Nepozabna kombinacija mandlja in višnje bo navdušila vsakogar.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

Dodaj ga v košarico zdaj!

Sestavine:  

med, liofilizirane višnje, mandljeva pasta

Cena:

13,90


Najnižja cena v 30 dneh: 12,69 €
+ddv

13,90

1 x 13,90/ kos
TOP IZBIRA
3 x 13,20/ kos
5% POPUSTA
BREZPLAČNA POŠTINA
5 x 12,51/ kos
10% POPUSTA

MED KOT AMARETTO – sladek kot med in ljubezen skupaj!

To je najnovejši v seriji odličnih kremnih medov s kmetije Vizjak. Liker Amaretto izhaja iz Sicilije in je široke množice navdušil z značilno sladkasto aromo po mandljih. Naš med 'globoko' sladek, temno rjave barve, nežno gladek in čudovito mazljiv ter enotne konsistence, skoraj maslen! Dodali smo mu odlično mandljevo kremo najbolj poznanega slovenskega predelovalca arašidov in mandljev Rok`s nutt butter . Ta kombinacija daje unikaten okus in prijetno, bombažno vanilijevo aromo z višnjevo noto. Kremni med Amarettino je letošnja novost in je v nekaj tednih postal pravi hit!

Med ohranja vse svoje naravne in zdravju koristne sestavine, saj ni termično obdelan in zato popolnoma naraven.

Sestavine: 100 % cvetlični med, ki ga nabere domača čebelja družina na bližnjih travnikih, mandljeva krema in liofilizirane višnje.

 

Okus prestiža in ljubezni do življenjaUporabljate ga lahko kot dodatek obrokom, napitkom, kavi, samostojno kot desert ali priboljšek oziroma ga kombinirate z drugimi jedmi in pijačami. Je kot zlato – oplemeniti vse in vsakogar, ki si ga privošči. Okus in aroma kremastega medu sta luksuriozna. Priporočamo ga za dnevno dozo crkljanja, saj je življenje zato, da ga uživamo! Ko želite iz vsakdanjega trenutka narediti posebno priložnost, ga postrezite! Kremni med nastane s posebno obdelavo, kjer se sladkorni kristali med seboj drgnejo in zato posvetlijo ter zgostijo.

Dodaj v košarico ZDAJ…

 

 

 

Izboljšajte svoje jedilnike in jedi - s kremnim medom Amarettino

 

Sladilo | aromatičnost mandljev je izredna - z njim lahko obogatite kave, ledene kave, nevtralne čaje, ledene čaje ali pa še izboljšate okus sadnih ter zelenjavnih smoothijev.

Kremni namaz | Kremni med Amarettino je zaradi svoje goste, mazljive kremne strukture odličen nadomestek vsem sladkim namazom. Zaradi prav čarobne arome je dovolj, če ga v malih količinah namažete na kruh, rogljiče, toaste…

Kraljevske jutranje kaše | Žlička aromatičnega kremnega medu bo vsako kašo spremenila v pojedino! Še žlica granole, kokosa, mletih mandljev, orehov lana ali drugega jagodičevja (borovnice, gozdne jagode ipd.) in vaš obrok bo v hipu postal de luxe.

Sladice | Domač vanilijev ali drug kremni sladoled, palačinke, pecivo, žepki, gosti jogurti, piškoti, razne pite … vse tovrstne sladice bodo dobile novo dimenzijo izvrstnega okusa, če jim boste dodali žličko kremnega medu Amarettino.

 

Chef kuhinje PRIPOROČA

Če želite zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevate oziroma ne dodajate tekočinam s temperaturo nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajna obstojnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Priporočamo, da ga po odprtju kozarčka porabite v 6 mesecih.

Hramba: Hranite ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

 

Kako pridelujemo in kaj je kremni med?

Kremni med je góst, neprosojen, intenzivnejšega okusa, manj viskozen in ima kremasto strukturo.
V kulinariki uživa posebno ekskluziven in visok status.

 

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni imeti v naših kuhinjah. Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in nudi bogatejši okus.

 

Cvetlični med pridelajo naše domače čebele na domačih in bližnjih travnikih ter poljanah. Pridelava kremnega medu, ki sledi, pa je nekoliko kompleksnejša, saj zahteva novo znanje, primerno opremo in več časa. Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo. Kremni med ni termično obdelan, zato navkljub postopku ostaja popolnoma naraven. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, med postopkom pa se mu ne dodaja nobenih drugih sestavin ali snovi, kot so ojačevalci, sladkorji ali drugih umetni dodatki.

Med - zdravje za odrasle in otroke

Kremni med spominja na namaz in je zelo priljubljen med otroci, ki obožujejo kremasto strukturo. Starši so hvaležni, saj za njim ostaja manj lepljivih odtisov kot sicer, a še bolj pomembno, otroci z njim zaužijejo zdrav obrok ter se z veseljem privajajo na slovenski tradicionalni zajtrk.

 

Mnenja uporabnikov o medenih dobrotah s Kmetije Vizjak

 »S skupino parov že več let potujemo skupaj in pred kratkim sem jim na srečanju podarila en mali kremni med Amarettino. Ko bi vi videli ženske?! Res je UAU, hvala za idejo!« Jasmina iz Mirne

»Prava stvar za ženske!! Okušanje postane posebno doživetje!« Meri iz Dobrne

Recepti
‘A la Matic’

Poiščite navdih za svoje nove kulinarične mojstrovine med našimi recepti in navdušite s kombinacijami z našimi produkti (ali brez).

RECEPTI

Podobni produkti

Mnenja kupcev

O izdelkih s Kmetije Vizjak

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci
SPLETNA TRGOVINA

Oceni izdelek

Katalog

OBVESTILO!

Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram