Kremni med s cimetom

  • Kremni med s cimetom 370g

10,90

Kremni med s cimetom je zelo aromatičen in sladkast, saj so mu dodane sveže zmlete cimetove skorjice, janeževe zvezdice in obilica cvetnega prahu.

Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.

Sestavine: domač med, cimet, cvetni prah | Količina: 340 g

Dodaj ga v košarico ZDAJ in okvirno bo dostavljen v treh delovnih dneh.

Opis

Kremni med s cimetom

PRILOŽNOST ZA PRIHRANEK DO 13%: Kupi tri kremne medove po lastni izbiri in prihrani do 13%. Klikni TUKAJ >>

Kremni med s cimetom vsebuje sveže zmlete cimetove skorjice, janeževe zvezdice in obilico cvetnega prahu. Ta mešenica je izredno aromatična in neverjetno polnega okusa in vonja.

Kremni med s cimetom vsebuje:

  • med, ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih,
  • cvetni prah,
  • sveže zmlete cimetove skorjice in
  • janeževe zvezdice.

Cimet je brez dvoma kralj med začimbami in ena prvih surovin, s katero se je trgovalo v človeški zgodovini – že pred 6000 leti! Nekoč je bil cimet znak največjega prestiža, primeren za obdarovanje najpremožnejših porok in celo kraljev.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

Količina: 340g

Način uporabe in rok trajanja kremnega medu s cimetom

Zaradi svoje kremne in goste strukture je posebej primeren kot zdrav namaz na kruh, obožujejo ga tudi otroci za sladek začetek dneva. Lahko ga uporabiš kot sladilo čaju ali bogat dodatek različnemu pecivu, keksom, štrudlju ali kuhanemu vinu.

Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.

Hramba: Hrani ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

Kaj o kremnem medu s cimetom menijo naše stranke?

“Jabolčnega štrudlja sploh ne sladkam več s cukrom. Čez maso z jabolkami in rozinami polijem kremni med s cimetom in je ravno dovolj sladko, a predvsem zdravo.” ~ Žana iz okolice Maribora

“Naročila in v nekaj dneh dobila res izjemno dobre medene izdelke 🙂 Moj zmagovalec je seveda kremni med s cimetom, mljask!” ~ Ani

Kaj je kremni med?

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.

Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci … njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!

Kremni-med-s-pravim-črnim-kakavom-kmetija-vizjak

Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.

Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.

Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.

 

Utrinki s Kmetije Vizjak

Zanimivost

Telo čebele je prekrito z drobnimi dlačicami, na katere se ob obisku na cvetju ujame cvetni prah. Čebele obiskujejo cvetje predvsem z namenom, da naberejo nektar, do katerega pa ne morejo, ne da bi se podrgnile ob prašnike in se tako potresle s pelodom.

S pomočjo nog in ščetin na njih čebela očisti s telesa nabrani pelod, ga navlaži s slino in medičino ter ga nato s sprednjimi nogami preloži na zadnje, kjer se nahaja posebno mesto za zbiranje peloda, ki se imenuje košek.

Ko se čebela vrne v panj, najde primerno celico satja in vanjo z zadnjih nog postrga cvetni prah.

Panjske čebele ga navlažijo s slino, stlačijo na dno celice in ga prekrijejo s tanko plastjo medu, s čimer preprečijo kvarjenje.

Morda vam bo prav tako všeč…