Vsa oddana naročila oddana med 3.6. in 16.6 bodo odposlana po 16.6. zaradi moje odsotnosti. Hvala za razumevanje.

Kremni med s cimetom

Neto količina: 200ml

Kremni med s cimetom je zelo aromatičen in sladkast, saj so mu dodane sveže zmlete cimetove skorjice.

Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.

Dodaj ga v košarico zdaj!

Sestavine:  

cvetlični med, cimet

Cena:

12,90


Najnižja cena v 30 dneh: 11,78 €
+ddv

12,90

1 x 12,90 / kos
TOP IZBIRA
3 x 12,25 / kos
5% POPUSTA
BREZPLAČNA POŠTINA
5 x 11,61 / kos
10% POPUSTA

Vsa oddana naročila oddana med 3.6. in 16.6 bodo odposlana po 16.6. zaradi moje odsotnosti. Hvala za razumevanje.

Kremni med s cimetom je zelo aromatičen in sladkast, saj so mu dodane sveže zmlete cimetove skorjice.

Kremni med s cimetom vsebuje:

  • med, ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih
  • sveže zmlete cimetove skorjice

Cimet je brez dvoma kralj med začimbami in ena prvih surovin, s katero se je trgovalo v človeški zgodovini - že pred 6000 leti! Nekoč je bil cimet znak največjega prestiža, primeren za obdarovanje najpremožnejših porok in celo kraljev.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

 

Zaradi svoje kremne in goste strukture je posebej primeren kot zdrav namaz na kruh, obožujejo ga tudi otroci za sladek začetek dneva. Lahko ga uporabiš kot sladilo čaju ali bogat dodatek različnemu pecivu, keksom, štrudlju ali kuhanemu vinu.

Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.

Hramba: Hrani ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

"Jabolčnega štrudlja sploh ne sladkam več s cukrom. Čez maso z jabolkami in rozinami polijem kremni med s cimetom in je ravno dovolj sladko, a predvsem zdravo." ~ Žana iz okolice Maribora

"Naročila in v nekaj dneh dobila res izjemno dobre medene izdelke 🙂 Moj zmagovalec je seveda kremni med s cimetom, mljask!" ~ Ani

 

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.

Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci ... njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!

 

Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.

Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.

Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.

 

Telo čebele je prekrito z drobnimi dlačicami, na katere se ob obisku na cvetju ujame cvetni prah. Čebele obiskujejo cvetje predvsem z namenom, da naberejo nektar, do katerega pa ne morejo, ne da bi se podrgnile ob prašnike in se tako potresle s pelodom.

S pomočjo nog in ščetin na njih čebela očisti s telesa nabrani pelod, ga navlaži s slino in medičino ter ga nato s sprednjimi nogami preloži na zadnje, kjer se nahaja posebno mesto za zbiranje peloda, ki se imenuje košek.

Ko se čebela vrne v panj, najde primerno celico satja in vanjo z zadnjih nog postrga cvetni prah.

Panjske čebele ga navlažijo s slino, stlačijo na dno celice in ga prekrijejo s tanko plastjo medu, s čimer preprečijo kvarjenje.

Recepti
‘A la Matic’

Poiščite navdih za svoje nove kulinarične mojstrovine med našimi recepti in navdušite s kombinacijami z našimi produkti (ali brez).

RECEPTI

Podobni produkti

Mnenja kupcev
O izdelkih s Kmetije Vizjak
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci
SPLETNA TRGOVINA

Oceni izdelek

Katalog
OBVESTILO!
Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram