Kremni med s cimetom

10,90

Opis

OPIS IZDELKA

Količina 370 g

Kremnemu medu so dodane sveže zmlete cimetove skorjice, janeževe zvezdice in obilica cvetnega prahu. Ta mešenica je izredno aromatična in neverjetno polnega okusa in vonja.

NAČIN UPORABE

Zaradi svoje kremne in goste strukture je posebej primeren kot zdrav namaz na kruh, obožujejo ga tudi otroci za sladek začetek dneva. Lahko pa ga uporabimo kot sladilo čaju ali bogat dodatek različnemu pecivu, keksom, štrudlju ali kuhanemu vinu.
Svetujemo vam, da medu ne segrevate oziroma dodajate tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine.

 spoon of bee pollen

spoon of bee pollen

ZANIMIVO

Telo čebele je prekrito z drobnimi dlačicami, na katere se ob obisku na cvetju ujame cvetni prah. Čebele obiskujejo cvetje predvsem z namenom, da naberejo nektar, do katerega pa ne morejo, ne da bi se podrgnile ob prašnike in se tako potresle s pelodom.

S pomočjo nog in ščetin na njih čebela očisti s telesa nabrani pelod, ga navlaži s slino in medičino ter ga nato s sprednjimi nogami preloži na zadnje, kjer se nahaja posebno mesto za zbiranje peloda, ki se imenuje košek.

Ko se čebela vrne v panj, najde primerno celico satja in vanjo z zadnjih nog postrga cvetni prah.

Panjske čebele ga navlažijo s slino, stlačijo na dno celice in ga prekrijejo s tanko plastjo medu, s čimer preprečijo kvarjenje.