Kremni med s pravim črnim kakavom

  • kremni-med-s-pravim-črnim-kakavom
  • Kremni-med-s-pravim-črnim-kakavom-kmetija-vizjak

11,40

Kremni med s pravim črnim kakavom je odličen nadomestek čokoladnim namazov, saj ima sladkast okus domačega medu in rahlo grenkobo 100% kakava.

Sestavine: domač med, 100% kakav | Količina: 340 g

Dodaj ga v košarico ZDAJ in okvirno bo dostavljen v treh delovnih dneh.

Šifra: KV0316. Kategoriji: , Oznake: , ,

Opis

Kremni med s pravim črnim kakavom

PRILOŽNOST ZA PRIHRANEK DO 13%: Kupi tri kremne medove po lastni izbiri in prihrani do 13%. Klikni TUKAJ >>

Kremni med s pravim črnim kakavom je zdrav in okusen nadomestek čokoladnim namazom. Obožujejo ga tako odrasli, kot otroci.

Kremni med s čiljem vsebuje dve sestavini:

  • med, ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih ter
  • 100% črni kakav.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

Količina: 340g

Način uporabe in rok trajanja kremnega medu s pravim črnim kakavom

Kremni med s pravim črnim kakavom je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot zdrav namaz za na kruh ali palačinke. Dodaš ga lahko tudi v jogurt ali pecivo.

Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 12 mesecih.

Hramba: Hrani ga v suhem in temnem prostoru.

Kaj o kremnem medu s pravim črnim kakavom menijo naše stranke?

“Namaz iz medu in črnega kakava ima krasno mazljivo teksturo. Okus je zelo dober in spominja na temno čokolado. Uporaben je na veliko načinov. Nekaj primerov:
– otroci ga jedo na kruhu skupaj s kremnim medom z vanilijo (pol kosa kruha s črnim namazom in pol z belim…. spominja na vsem znano čokoladno-vanilijevo kremo),
– umešamo ga tudi v mleko (dobimo kakav) in v mlečni riž,
– jemo ga tudi kar z žlico
– z njim polnimo ohlajene rogljičke
Dostava je bila hitra in lepo so nas presenetili z brezplačnim vzorčkom. Kupili smo ga prvič, ampak ga bomo definitivno še kupili.”

~ Mateja iz Rakeka

“Zanimiva kombinacija dveh zelo znanih okusov. Med doda sladkost in teksturo značilno zanj, kakav pa ustvari zadoščenje, ki sem ga vajen pri čokoladi 🙂 Super za zajtrk in majhno pregreho po kosilu.” ~ Aleš iz Grosuplja

Kaj je kremni med?

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.

Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci … njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!

Kremni-med-s-pravim-črnim-kakavom-kmetija-vizjak

Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.

Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.

Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.

 

Utrinki s Kmetije Vizjak

Zanimiva dejstva o kakavu

Pred tri tisoč leti so bile za širjenje in gojenje dreves, s katerimi danes pridobivamo čokolado, odgovorne civilizacije, ki so živele v osrčju ekvatorialne Srednje Amerike.

Maji, Tolteki in Azteki so verjeli, da drevo pripada bogovom in da jim kakavove stroke ponujajo bogovi sami. Bili so zelo umetniški, intelektualni in duhovni ljudje. Gradili so neverjetne kamene palače in templje, v svete zidove pa vrezovali podobe kakavovega stroka, ki je za njih predstavljal simbol življenja in plodnosti.

Maji so bili prvi, ki so pripravili grenak napitek iz kakavovih zrn. Kakav je takrat veljal za luksuzno pijačo, ki so jo uživali le kralji in plemiči. Napitek se je dalo izdelati na več načinov. Za zgostitev so na primer uporabljali koruzo in dodajali različne začimbe, kot so čili in črni poper.

Pijača, ki so jo Azteki naredili iz kakavovih zrn, je bila ključna pri številnih obredih in slovesnostih, vendar se nikakor ne more primerjati s čokoladnim napitkom, ki ga poznamo danes. Njihova pijača se je imenovala xocolatl in je bila precej bolj grenka in mastna kot današnji napitki.

Ste vedeli, da ime čokolada izvira iz jezika Aztekov in pomeni »grenka voda«? Pleme Olmecov in Aztekov so verjeli, da je čokolada pijača prebujenja, ponovnega rojstva. Verjeli so, da ima mistično in spiritualno moč.

Morda vam bo prav tako všeč…