Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo

  • Kremni-med-s-pravo-bourbonsko-vanilijo
  • Kremni-med-s-pravo-bourbonsko-vanilijo-kmetija-vizjak
  • Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo in palačinke ter šalica mleka

11,90

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo premore kremasto strukturo medu in mletih aromatičnih koščkov vanilijevih strokov. Kombinacija, ki se prijetno prepleta.

Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.

Sestavine: domač med, bourbonska vanilija | Količina: 340 g

Dodaj ga v košarico ZDAJ in okvirno bo dostavljen v treh delovnih dneh.

Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo

PRILOŽNOST ZA PRIHRANEK DO 13%: Kupi tri kremne medove po lastni izbiri in prihrani do 13%. Klikni TUKAJ >>

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo je izjemno aromatičen. Kremna struktura medu in mleti aromatični koščki vanilijevih strokov se nežno prepletajo ter dajejo končnemu izdelku pridih romantike, blagostanja in prijetne topline.

Na kaj sprva pomisliš, ko slišiš besedo … vanilija?

Svež kremast sladoled, ki te prijetno hladi v vročem poletnem dnevu, ali morda dišeča svečka, ki s svojim romantičnim plamenom prebuja zaspana čutila v tvoji spalnici ali dnevni sobi?

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo vsebuje:

  • med, ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih ter
  • pravo bourbonsko vanilijo.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

Količina: 340g

Način uporabe in rok trajanja kremnega medu s pravo bourbonsko vanilijo

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo je zaradi svoje kremne in goste strukture primeren kot namaz na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju. Tu je še nekaj idej:

  • palačinke
  • toplo mleko z žličko medu
  • domač vanilijev sladoled
  • dodatek k svežemu sadju
  • skutin zavitek
  • dodatek k orehovim štrukljem
  • preliv za ocvrta jabolka
  • jabolčna pita

Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.

Hramba: Hrani ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

Kaj o kremnem medu s pravo bourbonsko vanilijo menijo naše stranke?

“Kakor, da bi na palačinke mazal vanilijev sladoled, ha-ha, super je!” ~ Marjan iz Laškega

Kaj je kremni med?

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo in palačinke

Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci … njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!

Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.

Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.

Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.

Utrinki s Kmetije Vizjak

Zanimivost

Ste vedeli, da je vanilija druga najdražja začimba, takoj za žafranom?

Njeno pridobivanje je namreč zelo zamudno in zahteva veliko ročnega dela ter dolgo in previdno sušenje.

Vanilija je kraljica vseh dišav. Ima izredno prijeten vonj in sladkoben okus.

Burbonska vanilija je dobila ime po otoku “Bourbon Island”, na katerem so jo nekoč pridelovali.

V 19. stoletju se je proizvodnja preselila na Madagaskar in ta vanilija velja danes za eno najboljših blagovnih znamk na svetu. Cenjena je zaradi kakovosti, bogatega okusa in visokega razmerja vanilina.

Posušeni stroki so temno rjavi ali črni, ozki in dolgi, rahlo zgubani ter voskasti.

V kulinariki se vanilija uporablja predvsem za sladice, odišavljanje čokolade, čajev in kave. Prilega se tudi k lahki morski hrani in piščančjemu mesu. Odlično se dopolnjuje z vonjem in okusom cimeta.

Morda vam bo prav tako všeč…