Katalog izdelkov

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo

Neto količina: 200ml

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo premore kremasto strukturo medu in mletih aromatičnih koščkov vanilijevih strokov. Kombinacija, ki se prijetno prepleta.

Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.

Sestavine: domač med, bourbonska vanilija | Količina: 200 ml

Dodaj ga v košarico ZDAJ in okvirno bo dostavljen v treh delovnih dneh.

Sestavine:  

cvetlični med, bourbonska vanilija

Cena:

13,90

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh z DDV: 13,90

[sc_najnizja_cena]
+ddv
Vsa oddana naročila oddana med 3.6. in 16.6 bodo odposlana po 16.6. zaradi moje odsotnosti. Hvala za razumevanje.

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo je izjemno aromatičen. Kremna struktura medu in mleti aromatični koščki vanilijevih strokov se nežno prepletajo ter dajejo končnemu izdelku pridih romantike, blagostanja in prijetne topline.

Na kaj sprva pomisliš, ko slišiš besedo ... vanilija?

Svež kremast sladoled, ki te prijetno hladi v vročem poletnem dnevu, ali morda dišeča svečka, ki s svojim romantičnim plamenom prebuja zaspana čutila v tvoji spalnici ali dnevni sobi?

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo vsebuje:

  • med, ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih ter
  • pravo bourbonsko vanilijo.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

 

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo je zaradi svoje kremne in goste strukture primeren kot namaz na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju. Tu je še nekaj idej:

  • palačinke
  • toplo mleko z žličko medu
  • domač vanilijev sladoled
  • dodatek k svežemu sadju
  • skutin zavitek
  • dodatek k orehovim štrukljem
  • preliv za ocvrta jabolka
  • jabolčna pita

Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.

Hramba: Hrani ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

"Kakor, da bi na palačinke mazal vanilijev sladoled, ha-ha, super je!" ~ Marjan iz Laškega

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.

Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo in palačinke

Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci ... njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!

Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.

Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.

Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.

 

Ste vedeli, da je vanilija druga najdražja začimba, takoj za žafranom?

Njeno pridobivanje je namreč zelo zamudno in zahteva veliko ročnega dela ter dolgo in previdno sušenje.

Vanilija je kraljica vseh dišav. Ima izredno prijeten vonj in sladkoben okus.

Burbonska vanilija je dobila ime po otoku "Bourbon Island", na katerem so jo nekoč pridelovali.

V 19. stoletju se je proizvodnja preselila na Madagaskar in ta vanilija velja danes za eno najboljših blagovnih znamk na svetu. Cenjena je zaradi kakovosti, bogatega okusa in visokega razmerja vanilina.

Posušeni stroki so temno rjavi ali črni, ozki in dolgi, rahlo zgubani ter voskasti.

V kulinariki se vanilija uporablja predvsem za sladice, odišavljanje čokolade, čajev in kave. Prilega se tudi k lahki morski hrani in piščančjemu mesu. Odlično se dopolnjuje z vonjem in okusom cimeta.

Recepti
‘A la Matic’

Poiščite navdih za svoje nove kulinarične mojstrovine med našimi recepti in navdušite s kombinacijami z našimi produkti (ali brez).

RECEPTI
Mnenja kupcev
O izdelkih s Kmetije Vizjak
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci
SPLETNA TRGOVINA

Oceni izdelek

cartcrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram