Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo premore kremasto strukturo medu in mletih aromatičnih koščkov vanilijevih strokov. Kombinacija, ki se prijetno prepleta.
Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.
Sestavine: domač med, bourbonska vanilija | Količina: 200 ml
Dodaj ga v košarico ZDAJ in okvirno bo dostavljen v treh delovnih dneh.
cvetlični med, bourbonska vanilija
13,90€
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh z DDV: 13,90€
Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo je izjemno aromatičen. Kremna struktura medu in mleti aromatični koščki vanilijevih strokov se nežno prepletajo ter dajejo končnemu izdelku pridih romantike, blagostanja in prijetne topline.
Na kaj sprva pomisliš, ko slišiš besedo ... vanilija?
Svež kremast sladoled, ki te prijetno hladi v vročem poletnem dnevu, ali morda dišeča svečka, ki s svojim romantičnim plamenom prebuja zaspana čutila v tvoji spalnici ali dnevni sobi?
Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo vsebuje:
Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.
Kremni med s pravo bourbonsko vanilijo je zaradi svoje kremne in goste strukture primeren kot namaz na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju. Tu je še nekaj idej:
Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.
Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.
Hramba: Hrani ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.
"Kakor, da bi na palačinke mazal vanilijev sladoled, ha-ha, super je!" ~ Marjan iz Laškega
Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.
Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci ... njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!
Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.
Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.
Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.
Ste vedeli, da je vanilija druga najdražja začimba, takoj za žafranom?
Njeno pridobivanje je namreč zelo zamudno in zahteva veliko ročnega dela ter dolgo in previdno sušenje.
Vanilija je kraljica vseh dišav. Ima izredno prijeten vonj in sladkoben okus.
Burbonska vanilija je dobila ime po otoku "Bourbon Island", na katerem so jo nekoč pridelovali.
V 19. stoletju se je proizvodnja preselila na Madagaskar in ta vanilija velja danes za eno najboljših blagovnih znamk na svetu. Cenjena je zaradi kakovosti, bogatega okusa in visokega razmerja vanilina.
Posušeni stroki so temno rjavi ali črni, ozki in dolgi, rahlo zgubani ter voskasti.
V kulinariki se vanilija uporablja predvsem za sladice, odišavljanje čokolade, čajev in kave. Prilega se tudi k lahki morski hrani in piščančjemu mesu. Odlično se dopolnjuje z vonjem in okusom cimeta.
Poiščite navdih za svoje nove kulinarične mojstrovine med našimi recepti in navdušite s kombinacijami z našimi produkti (ali brez).
Namaz iz medu in črnega kakava ima krasno mazljivo teksturo. Okus je zelo dober in spominja na temno čokolado. Uporaben je na veliko načinov. Dostava je bila hitra in lepo so nas presenetili z brezplačnim vzorčkom. Kupili smo ga prvič, ampak ga bomo definitivno še kupili.
Zanimiva kombinacija dveh zelo znanih okusov. Med doda sladkost in teksturo značilno zanj, kakav pa ustvari zadoščenje, ki sem ga vajen pri čokoladi. Super za zajtrk in majhno pregreho po kosilu.
Ingver naravnost obožujem in ga v zimskem času redno uporabljam, saj mi občutno izboljša odpornost. Sedaj, ko sem odkrila, da ga lahko v enem izdelku združim še z enim naravnim proizvodom, sem čisto navdušena!
Omake so res kvalitetne in okusne, definitivno prebudijo brbončice! In še hitra dostava, da ne ostanem brez!