Kremni med s smrekovimi vršički

  • Kremni med s smrekovimi vršički 240g
  • kremni-med-s-smrekovimi-vršički-kmetija-vizjak

8,50

Kremni med s smrekovimi vršički te bo razvajal s sladko-grenko kombinacijo okusa in ti dal občutek polnih pljuč.

Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.

Sestavine: domač med, smrekovi vršički | Količina: 240 g

Dodaj ga v košarico ZDAJ in okvirno bo dostavljen v treh delovnih dneh.

Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Kremni med s smrekovimi vršički

PRILOŽNOST ZA PRIHRANEK DO 13%: Kupi tri kremne medove po lastni izbiri in prihrani do 13%. Klikni TUKAJ >>

Kremni med s smrekovimi vršički vsebuje ročno nabrane smrekove vršičke z naše kmetije.

Ta med ima za nas poseben pomen. Spominja nas na naše babice, ko so nabrane smrekove vršičke posipale s sladkorjem. Prav iz te navade se nam je porodila ideja, da bi lahko v kremni med dodali mlete smrekove vršičke in tako dobili malce drugačen izdelek. Na izdelek, ki vsakič prikliče spomin na kozarec, ki je tako dolgo stal na okenski polici in smo komaj čakali, da je babica dovolila žličko ali dve sladke, sveže in malce grenkobne mešanice.

Kremni med s smrekovimi vršički vsebuje dve domači sestavini:

  • med, ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih ter
  • smrekove vršičke, ki jih ročno poberemo z naše posesti.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

Količina: 240g

Način uporabe in rok trajanja kremnega medu s smrekovimi vršički

Kremni med s smrekovimi vršički je odličen ko sladilo čaju, poseben dodatek pecivu ali zdrav namaz za na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju ali bogat dodatek pecivu.

Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.

Hramba: Hrani ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

Kaj o kremnem medu s smrekovimi vršički menijo stranke?

“Super tekstura medu, vršički pa dodajo ravno prav grenkobnosti.” ~ Matej iz Ljubljane

“Neverjetno puhast in svilen. Spomni na babičin sirup iz smrekovih vršičkov, za katerega si tudi lagal, da te boli grlo, da si dobil kakšno žličko. :)” ~ Patricija iz Brežic

Kaj je kremni med?

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.

kremni-med-s-smrekovimi-vršičkiNjegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci … njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!

Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.

Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.

Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.

Utrinki s Kmetije Vizjak

Morda vam bo prav tako všeč…