Vsa oddana naročila oddana med 3.6. in 16.6 bodo odposlana po 16.6. zaradi moje odsotnosti. Hvala za razumevanje.

Kremni med z ingverjem

Neto količina: 200ml

Kremni med z ingverjem je naš prodajni hit, ki navdušuje s svojim aromatičnim okusom. Kremna struktura medu in zmlet sušen ingver se nežno prepletata in dajeta končnemu izdelku pridih eksotike.

Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.

Sestavine:  

cvetlični med, ingver

Cena:

12,90


Najnižja cena v 30 dneh: 11,78 €
+ddv

12,90

1 x 12,90 / kos
TOP IZBIRA
3 x 12,25 / kos
5% POPUSTA
BREZPLAČNA POŠTINA
5 x 11,61 / kos
10% POPUSTA

Vsa oddana naročila oddana med 3.6. in 16.6 bodo odposlana po 16.6. zaradi moje odsotnosti. Hvala za razumevanje.

Kremni med z ingverjem bo tvoj najboljši zaveznik pri krepitvi imunskega sistema. Ta izdelek je naš prodajni hit, saj se kremna struktura in zmlet ingver v ustih tako prijetno mešata, da se mu je težko upreti.

Kremni med z ingverjem vsebuje dve domači sestavini:

  • med (97,5%), ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih ter
  • ingver (2,5%), ki ga gojimo na naši zemlji.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

Kremni med z ingverjem je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot namaz za na kruh (priporočamo ajdov kruh). Jutro lahko pričneš z bogato sadno solato in ji dodaš še žličko kremnega medu.

Lahko ga uporabiš tudi pri slanih jedeh, kot so ajdovi žganci, popražena svinjina z zelenjavo ali piščanec v sladki omaki (na kitajski način, v voku).

Je odličen dodatek hladnim poletnim napitkom (beri: limonada, domač ledeni čaj), saj te bo ingver napolnil z energijo in te odžejal!

Seveda je primeren tudi za sladkosnede. Ingverjevi piškoti ali osvežilen jabolčni zavitek bodo vedno šli v promet!

Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.

Hramba: Hrani ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

 

"Ingver naravnost obožujem in ga v zimskem času redno uporabljam, saj mi občutno izboljša odpornost. Sedaj, ko sem odkrila, da ga lahko v enem izdelku združim še z enim naravnim proizvodom, sem čisto navdušena!" ~ Rada iz Novega mesta

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.

 

Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci ... njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!

Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.

Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.

Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.

 

Svež ingver narežemo na tanke rezine in jih sušimo na naši stari krušni peči. Od 10 do 14 dni vzdržujemo blago temperaturo, ki poskrbi, da se ingver čisto posuši. S sušenjem preprečimo fermentacijo ingverja v medu. Nato ga v pravem razmerju enakomerno vmešamo v kremni med.

 

V trgovinah lahko kupimo sveže ingverjeve korenike. Pri nakupu pazimo, da korenika ni poškodovana, celo plesniva, ampak gladka, napeta in mesnata. Od sorte ingverja je odvisna barva lupine, ki je lahko rjava, slonokoščena ali rumena. Sveža ingverjeva korenika je v notranjosti rumenkaste barve, sočna in hrustljava, opazna so tudi vlakna. Kupljeni ingver zavijmo v čisto vlažno krpo in ga shranjujmo v hladilniku. Tudi zamrznemo ga lahko.

Postopek, ki mu sledimo na naši kmetiji:

  • kupimo zdravo, čvrsto korenino z izrazitimi očesci, po možnosti iz BIO pridelave,
  • pustimo jo na toplem na okenski polici, kjer je veliko svetlobe,
  • nekje v roku dveh do treh tednov se začnejo očesca vidno povečevati in pridobivati na zeleni barvi, kjer bo bodoči poganjek,
  • lahko se vstavi v zemljo cela korenina s poganjkom navzgor, velja pa tudi, da se poleg brstiča odreže še nekje 3 cm ingverja in se ta košček posadi,
  • uporabimo kvalitetno črno zemljo in damo na svetlo lokacijo,
  • ko se vrhnji del rastline posuši je ingver zrel,
  • čez zimo jih hranimo v hiši, ko pa ni več strahu pred pozebo, je rastlinica zelo vesela sončnih žarkov.

Želimo vam veliko uspeha!

Recepti
‘A la Matic’

Poiščite navdih za svoje nove kulinarične mojstrovine med našimi recepti in navdušite s kombinacijami z našimi produkti (ali brez).

RECEPTI

Podobni produkti

Mnenja kupcev
O izdelkih s Kmetije Vizjak
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci
SPLETNA TRGOVINA

Oceni izdelek

Dodaj odgovor

Katalog
OBVESTILO!
Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram