Kremni med z ingverjem

10,90

Kremni med z ingverjem je naš prodajni hit, ki navdušuje s svojim aromatičnim okusom. Kremna struktura medu in aromatični koščki sveže sušenega ingverja se nežno prepletajo in dajejo končnemu izdelku pridih eksotike.

Sestavine: med, ingver.

Šifra: 2. Kategoriji: ,

Opis

OPIS IZDELKA

Količina: 370 g

Ta izjemen izdelek z aromatičnim okusom je postal naš novi prodajni hit. Kremna struktura medu in aromatični koščki sveže sušenega ingverja se nežno prepletajo in dajejo končnemu izdelku pridih eksotike.

NAČIN UPORABE

Med z ingverjem je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot namaz za na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju ali bogat dodatek pecivu.
Svetujemo vam, da medu ne segrevate oziroma dodajate tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine.

ZANIMIVO

Kaj je kremni med?

Na trgu je še vedno relativno redek pojav, saj izdelek zahteva dobršno mero časa in znanja. Zanj je potreben tudi točno določen postopek izdelave in temu primeren stroj. Posebna barva in struktura sta zgolj posledica fizikalnih sil, ki se ustvarijo med samim postopkom. Med mešanjem medu se sladkorni kristali med sabo drgnejo in s tem posvetlijo barvo ter zgostijo strukturo.
Najpogosteje ga kupujejo mlade družine, ki želijo svoje malčke navaditi na zdrav slovenski zajtrk tudi doma, saj pri tem medu ni packarije, seveda pa ga obožujejo tudi otroci.
Kremni med je še vedno popolnoma naraven, ni termično obdelan, nič mu ni odvzeto niti nič dodano.

Kako naredimo ingver v prahu?

Svež ingver narežemo na tanke rezine in jih sušimo na naši stari krušni peči. 10-14 dni vzdržujemo blago temperaturo, ki poskrbi, da se ingver čisto posuši. S sušenjem preprečimo fermentacijo ingverja v medu. Nato ga v pravem razmerju enakomerno vmešamo v kremni med.

Nasveti za nakup ingverja

V trgovinah lahko kupimo sveže ingverjeve korenike. Pri nakupu pazimo, da korenika ni poškodovana, celo plesniva, ampak gladka, napeta in mesnata. Od sorte ingverja je odvisna barva lupine, ki je lahko rjava, slonokoščena ali rumena. Sveža ingverjeva korenika je v notranjosti rumenkaste barve, sočna in hrustljava, opazna so tudi vlakna. Kupljeni ingver zavijmo v čisto vlažno krpo in ga shranjujmo v hladilniku. Tudi zamrznemo ga lahko.

ALI STE VEDELI, da si lahko ingver brez težav vzgojite kar sami doma?

Postopek, ki mu sledimo na naši kmetiji:

  • kupimo zdravo, čvrsto korenino z izrazitimi očesci, po možnosti iz BIO pridelave,
  • pustimo jo na toplem na okenski polici, kjer je veliko svetlobe,
  • nekje v roku dveh do treh tednov se začnejo očesca vidno povečevati in pridobivati na zeleni barvi, kjer bo bodoči poganjek,
  • lahko se vstavi v zemljo cela korenina s poganjkom navzgor, velja pa tudi, da se poleg brstiča odreže še nekje 3 cm ingverja in se ta košček posadi,
  • uporabimo kvalitetno črno zemljo in damo na svetlo lokacijo,
  • ko se vrhnji del rastline posuši je ingver zrel,
  • čez zimo jih hranimo v hiši, ko pa ni več strahu pred pozebo, je rastlinica zelo vesela sončnih žarkov.

Želimo vam veliko uspeha!

Dodatne informacije

Pakiranje:

400g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Kremni med z ingverjem”