Kremni med z ingverjem

  • Kremni med s sušenim ingverjem 370g
  • Kremni-med-z-ingverjem-kmetija-vizjak
  • kremni-med-z-ingverjem-in-osvezilna-limonada

10,90

Kremni med z ingverjem je naš prodajni hit, ki navdušuje s svojim aromatičnim okusom. Kremna struktura medu in zmlet sušen ingver se nežno prepletata in dajeta končnemu izdelku pridih eksotike.

Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.

Sestavine: domač med, domač ingver | Količina: 340 g

Dodaj ga v košarico ZDAJ in okvirno bo dostavljen v treh delovnih dneh.

Šifra: 2. Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Kremni med z ingverjem

PRILOŽNOST ZA PRIHRANEK DO 13%: Kupi tri kremne medove po lastni izbiri in prihrani do 13%. Klikni TUKAJ >>

Kremni med z ingverjem bo tvoj najboljši zaveznik pri krepitvi imunskega sistema. Ta izdelek je naš prodajni hit, saj se kremna struktura in zmlet ingver v ustih tako prijetno mešata, da se mu je težko upreti.

Kremni med z ingverjem vsebuje dve domači sestavini:

  • med (97,5%), ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih ter
  • ingver (2,5%), ki ga gojimo na naši zemlji.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

Količina: 340g

Način uporabe in rok trajanja kremnega medu z ingverjem

Kremni med z ingverjem je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot namaz za na kruh (priporočamo ajdov kruh). Jutro lahko pričneš z bogato sadno solato in ji dodaš še žličko kremnega medu.

Lahko ga uporabiš tudi pri slanih jedeh, kot so ajdovi žganci, popražena svinjina z zelenjavo ali piščanec v sladki omaki (na kitajski način, v voku).

Je odličen dodatek hladnim poletnim napitkom (beri: limonada, domač ledeni čaj), saj te bo ingver napolnil z energijo in te odžejal!

Seveda je primeren tudi za sladkosnede. Ingverjevi piškoti ali osvežilen jabolčni zavitek bodo vedno šli v promet!

Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.

Hramba: Hrani ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

Kaj o kremnem medu z ingverjem menijo naše stranke?

“Ingver naravnost obožujem in ga v zimskem času redno uporabljam, saj mi občutno izboljša odpornost. Sedaj, ko sem odkrila, da ga lahko v enem izdelku združim še z enim naravnim proizvodom, sem čisto navdušena!” ~ Rada iz Novega mesta

Kaj je kremni med?

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.

kremni-med-z-ingverjem-na-žlici-kmetija-vizjak

Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci … njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!

Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.

Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.

Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.

Kako naredimo ingver v prahu?

Svež ingver narežemo na tanke rezine in jih sušimo na naši stari krušni peči. Od 10 do 14 dni vzdržujemo blago temperaturo, ki poskrbi, da se ingver čisto posuši. S sušenjem preprečimo fermentacijo ingverja v medu. Nato ga v pravem razmerju enakomerno vmešamo v kremni med.

Ali ste vedeli, da si lahko ingver brez težav vzgojite kar sami doma?

V trgovinah lahko kupimo sveže ingverjeve korenike. Pri nakupu pazimo, da korenika ni poškodovana, celo plesniva, ampak gladka, napeta in mesnata. Od sorte ingverja je odvisna barva lupine, ki je lahko rjava, slonokoščena ali rumena. Sveža ingverjeva korenika je v notranjosti rumenkaste barve, sočna in hrustljava, opazna so tudi vlakna. Kupljeni ingver zavijmo v čisto vlažno krpo in ga shranjujmo v hladilniku. Tudi zamrznemo ga lahko.

Postopek, ki mu sledimo na naši kmetiji:

  • kupimo zdravo, čvrsto korenino z izrazitimi očesci, po možnosti iz BIO pridelave,
  • pustimo jo na toplem na okenski polici, kjer je veliko svetlobe,
  • nekje v roku dveh do treh tednov se začnejo očesca vidno povečevati in pridobivati na zeleni barvi, kjer bo bodoči poganjek,
  • lahko se vstavi v zemljo cela korenina s poganjkom navzgor, velja pa tudi, da se poleg brstiča odreže še nekje 3 cm ingverja in se ta košček posadi,
  • uporabimo kvalitetno črno zemljo in damo na svetlo lokacijo,
  • ko se vrhnji del rastline posuši je ingver zrel,
  • čez zimo jih hranimo v hiši, ko pa ni več strahu pred pozebo, je rastlinica zelo vesela sončnih žarkov.

Želimo vam veliko uspeha!

Utrinki s Kmetije Vizjak

Dodatne informacije

Pakiranje:

400g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Kremni med z ingverjem”

Morda vam bo prav tako všeč…