Kremni med z lešnikom

12,90

Kremni med z lešnikom vsebuje pasto iz praženih lešnikov. Tako kremni med ohrani svojo kremasto strukturo, praženi lešniki pa dodajo čudovit in poln okus.

Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.

Sestavine: domač med, lešnikova pasta| Količina: 340 g

Dodaj ga v košarico ZDAJ in okvirno bo dostavljen v treh delovnih dneh.

Šifra: KV0315-1. Kategoriji: , Oznake: , ,

Opis

Kremni med z lešnikom

Kremni med z lešnikom vsebuje pasto iz praženih lešnikov. Tako kremni med ohrani svojo kremasto strukturo, praženi lešniki pa dodajo čudovit in poln okus.

Kremni med z lešnikom vsebuje:

  • med, ki ga pridelajo čebele na naših in okoliških travnikih,
  • pasto iz praženih lešnikov

Lešnik je zagotovo tisti okus, ki vas bo prepričal, da je vsako jutro ravno pravšnje za sladkanje. Obožujejo ga tako otroci, kot tudi odrasli.

Kremni med ni termično obdelan in je popolnoma naraven. Kremavost medu dosežemo s posebnim načinom obdelave, ki sproži, da se sladkorni kristali med seboj drgnejo in tako posvetlijo ter zgostijo. Takšen med ima nežno kremasto strukturo in je tudi lepše mazljiv.

Količina: 340g

Način uporabe in rok trajanja kremnega medu z lešnikom

Zaradi svoje kremne in goste strukture je posebej primeren kot zdrav namaz na kruh, obožujejo ga tudi otroci za sladek začetek dneva. Lahko ga uporabiš kot sladilo kavi ali bogat dodatek različnemu pecivu, keksom, palačinkam ali drugim sladicam.

Če si želiš zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevaš oziroma ne dodajaš tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Po odprtju kozarčka priporočamo, da ga porabiš v 6 mesecih.

Hramba: Hrani ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

Kaj je kremni med?

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni hraniti v naših kuhinjah.

Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in tako daje občutek bogatejšega okusa. Spominja na namaz in je zato zelo priljubljen tudi med otroci … njihovi starši pa so hvaležni, ker z njim ustvarijo manj nereda. Je idealen, da se malčke navadi na tradicionalen slovenski zajtrk!

Kremni-med-s-pravim-črnim-kakavom-kmetija-vizjak

Pridelava kremnega medu je nekoliko zahtevnejša, saj zahteva novo znanje, opremo in več časa.

Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo.

Kremni med navkljub postopku ostaja popolnoma naraven in ni termično obdelan. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, tekom postopka pa mu ne dodajamo ojačevalcev, sladkorja ali morebitnih drugih umetnih dodatkov.

 

Utrinki s Kmetije Vizjak

Zanimivost

Telo čebele je prekrito z drobnimi dlačicami, na katere se ob obisku na cvetju ujame cvetni prah. Čebele obiskujejo cvetje predvsem z namenom, da naberejo nektar, do katerega pa ne morejo, ne da bi se podrgnile ob prašnike in se tako potresle s pelodom.

S pomočjo nog in ščetin na njih čebela očisti s telesa nabrani pelod, ga navlaži s slino in medičino ter ga nato s sprednjimi nogami preloži na zadnje, kjer se nahaja posebno mesto za zbiranje peloda, ki se imenuje košek.

Ko se čebela vrne v panj, najde primerno celico satja in vanjo z zadnjih nog postrga cvetni prah.

Panjske čebele ga navlažijo s slino, stlačijo na dno celice in ga prekrijejo s tanko plastjo medu, s čimer preprečijo kvarjenje.

Morda vam bo prav tako všeč…