Kremni med z lešnikom
Neto količina: 200ml

Kremni med z lešnikom vsebuje pasto iz praženih lešnikov. Tako kremni med ohrani svojo kremasto strukturo, praženi lešniki pa dodajo čudovit in poln okus.

Med ni segrevan, zato ohrani vse svoje naravne in za zdravje koristne sestavine.

Dodaj ga v košarico ZDAJ in okvirno bo dostavljen v treh delovnih dneh.

Sestavine:  

domač med, lešnikova pasta

Cena:

12,90


Najnižja cena v 30 dneh: 11,78 €
+ddv

12,90

1 x 12,90 / kos
TOP IZBIRA
3 x 12,25 / kos
5% POPUSTA
BREZPLAČNA POŠTINA
5 x 11,61 / kos
10% POPUSTA

MED S PRAŽENIMI LEŠNIKI - slovenska tradicija za nove generacije 

Kremni med s super-okusno lešnikovo pasto je velika uspešnica! Čudovita kremavost in omamen okus prepričata že po prvi žlički. Lešniki so vrhunska hrana in jih po krivici prehitro povezujemo s preveč sladkanimi in tako priljubljenimi namazi iz trgovin. Doma pridelan med s kmetije Vizjak nadomešča 'na tone' sladkorja v teh namazih, je super zdrav in z dodano pasto praženih lešnikov, umešanih po domači recepturi, še okusnejši! Med ohranja vse svoje naravne in zdravju koristne sestavine, saj ni termično obdelan in zato popolnoma naraven.


Sestavine:
 100 % cvetlični med, ki ga nabere domača čebelja družina na bližnjih travnikih, pasta iz praženih lešnikov

 

Najboljši namaz za otroke s sanjskim okusom   

Kremni med z lešniki je neverjetna kombinacija - poznati bi jo morala vsaka družina! Žlahtno polna aroma praženih lešnikov (… to je tisti omamni vonj, ki vas doseže z uličnih stojnic z dobrotami, ko potujete po velemestih…) je divje okusna. Videti bi morali našo prijateljico, veveričko Fani – raje ga ima od vsega na svetu.

Lešniki v domačem medu kmetije Vizjak so vir čistega zdravja. Njihova hranilna vrednost je izjemno visoka, bogati so z vitamini (E, B6, B2), minerali (magnezij, baker, kalij, selen, fosfor), beljakovinami, ogljikovimi hidrati, vlakninami in pomembnimi aminokislinami. Te pozitivno učinkujejo na delovanje možganov, jim dajejo super moč (pri pomnjenju in učenju), ugodno vplivajo na zdravje in lepoto kože, las in lasišča, varujejo srce, ožilje, mišice, prebavni trakt in kosti ter so vir najboljših antioksidantov. Neverjetno, a je vse res! Odličen sladko-trpek oreščkast okus lešnikov nudi dodatne dimenzije uživanja ob družinskih obrokih in praznovanjih. Kremni med je čudovito mazljiv in nastane s posebno obdelavo, kjer se sladkorni kristali med seboj drgnejo in zato posvetlijo ter zgostijo.

Dodaj v košarico ZDAJ…

 

 

Izboljšajte svoje jedilnike in jedi - s kremnim medom z lešniki

Sladilo | bogat okus in aroma praženih lešnikov obogatita mlečne napitke, kavo in kavne napitke.

Kremni namaz | Zaradi svoje goste, mazljive kremne strukture je odličen nadomestek vsem sladkim namazom. Zaradi prefinjene arome vsak kruh, rogljiček ali pecivo spremeni v posladek. Otroci ga obožujejo!

Kraljevske jutranje kaše |Dodajte žličko kremnega medu z lešniki v jutranjo kašo in postregli boste zdrav, nadvse okusen obrok. Še žlica granole, mletih orehov, mandljev, lana, sezama in voilà - postregli boste kraljevski zajtrk.

Sladice | Palačinke, piškoti, peciva, rogljiči, narastki, mlečni sladoledi… bodo s kančkom kremnega medu postali gurmanska jed.


Chef kuhinje PRIPOROČA

Če želite zaužiti vse naravne sestavine, ki jih premore med, priporočamo, da ga ne segrevate oziroma ne dodajate tekočinam s temperaturo nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine. Kljub temu se ga pogosto uporablja pri peki, saj s svojo aromo in naravno sladkostjo obogati okus.

Rok trajanja: Za med je značilna njegova dolgotrajna obstojnost, če se ga hrani ob določenih pogojih. Še nikoli odprt je primeren za užitje tudi tri ali več let od datuma polnjena. Priporočamo, da ga po odprtju kozarčka porabite v 6 mesecih.

Hramba: Hranite ga v suhem, hladnem in temnem prostoru.

 

Kako pridelujemo in kaj je kremni med?

Kremni med je góst, neprosojen, intenzivnejšega okusa, manj viskozen in ima kremasto strukturo.
V kulinariki uživa posebno ekskluziven in visok status.

 

Kremni med se že na prvi pogled močno razlikuje od medu, ki smo ga tradicionalno vajeni imeti v naših kuhinjah. Njegova struktura je gostejša, bolj kremasta in nudi bogatejši okus.

 

Cvetlični med pridelajo naše domače čebele na domačih in bližnjih travnikih ter poljanah. Pridelava kremnega medu, ki sledi, pa je nekoliko kompleksnejša, saj zahteva novo znanje, primerno opremo in več časa. Struktura in izgled kremnega medu nastaneta med posebnim postopkom, s katerim se sladkorni kristali med seboj drgnejo, s tem posvetlijo svojo barvo in zgostijo strukturo. Kremni med ni termično obdelan, zato navkljub postopku ostaja popolnoma naraven. Ohrani vse svoje najdragocenejše naravne sestavine, med postopkom pa se mu ne dodaja nobenih drugih sestavin ali snovi, kot so ojačevalci, sladkorji ali drugih umetni dodatki.

Med - zdravje za odrasle in otroke

Kremni med spominja na namaz in je zelo priljubljen med otroci, ki obožujejo kremasto strukturo. Starši so hvaležni, saj za njim ostaja manj lepljivih odtisov kot sicer, a še bolj pomembno, otroci z njim zaužijejo zdrav obrok ter se z veseljem privajajo na slovenski tradicionalni zajtrk.

 

Mnenja uporabnikov o kremnih medovih s Kmetije Vizjak

“Kako je to dobro! Kako ZELO je to dobro! Kremni med z lešniki imam vedno na zalogi, ampak je skrit. Šele pred kratkim sem ugotovila, da imamo doma sladkosnedega škrata, ki zna sam odpreti predal, določiti lokacijo lončka in počasi, neopazno nižati nivo okusne vsebine (smeh). Ja, res je, začela sem ga skrivati pred otroki – in sabo, če sem poštena. To je najboljši namaz, ki sem ga kdaj jedla. Hvala, ker ste.” Irena S. iz Dola

“Prvič smo ga dali na mizo za rojstni dan moje punce, naslednjič za valentinovo in Veliko noč , potem pa smo ga začeli uporabljati kar vsak dan. Zakaj pa ne, zdrav je in pregrešno dober!” Andrej Š. iz Ljubljane

Recepti
‘A la Matic’

Poiščite navdih za svoje nove kulinarične mojstrovine med našimi recepti in navdušite s kombinacijami z našimi produkti (ali brez).

RECEPTI

Podobni produkti

Mnenja kupcev

O izdelkih s Kmetije Vizjak

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci
SPLETNA TRGOVINA

Oceni izdelek

Katalog

OBVESTILO!

Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram