Vanilijev objem

14,90

Opis

OPIS IZDELKA

Količina: 370 g

Vanilijev objem je sestavljen iz kremnega medu s pravo bourbonsko vanilijo in dišeče svečke. Ravno pravšnja nežna kombinacija, da malce razvajate sebi najljubše osebe.

ZGODBA

“Spomniš se jutranje zarje, ko si ga prejela v svoje mehke dlani od simpatičnega poštarja in kako odlična je bila tvoja odločitev za nakup (od kmetije Vizjak seveda).

Zaželite si ga še več in več …”

Voljna in sproščena ležiš na žametnem plišu, lahka si kot pero, zavedaš se, da si končala z delom in telefon je končno na »airplane mode«.Zidove hiše je objela tema in luna ti igrivo mežika iz angelskih vrhov, sedaj si tu samo še ti in… (pusti domišljiji prosto pot.)

Okrog vaju se tiho poigrava čarobni plamen vanilijeve svečke. Iz ozadja tvoja čutila nežno kot otroška roka božajo simfonije Bacha.

Prostor je topel še od zadnje pogorele drve, ki tiho prasketa iz odprtega kamina.

Nemo z napol priprtimi očmi opazuješ mehurčke v šampanjcu in se humorno sprašuješ, le kam se jim tako mudi?

Ob enem presenečena zaznaš, da afrodizičen okus kremnega medu z burbonsko vanilijo še vedno ni izginil …

Torej glasbeni stolp, žametni pliš, šampanjec in osebo, ki bo zapolnila razigrano domišljijo si z lahkoto priskrbite vi, iz naše strani pa prejmete kremni med s pravo bourbonsko vanilijo, ter tribarvno dišečo svečko, prav tako z aromo vanilije na kateri je mašnica iz sijočega trakca.

[insert_php]
do_action( ‘woocommerce_single_product_summary’ );
[/insert_php]

ZANIMIVOST

Ste vedeli, da je vanilija druga najdražja začimba, takoj za žafranom?

Njeno pridobivanje je namreč zelo zamudno in zahteva veliko ročnega dela ter dolgo in previdno sušenje.

Vanilija je kraljica vseh dišav. Ima izredno prijeten vonj in sladkoben okus.

Burbonska vanilija je dobila ime po otoku “Bourbon Island” , na katerem so jo nekoč pridelovali. V 19. stoletju se je proizvodnja preselila na Madagaskar in ta vanilija velja danes za eno najboljših blagovnih znamk na svetu. Cenjena je zaradi kakovosti, bogatega okusa in visokega razmerja vanilina.

Posušeni stroki so temno rjavi ali črni, ozki in dolgi, rahlo zgubani ter voskasti. V kulinariki se vanilija uporablja predvsem za sladice, odišavljanje čokolade, čajev in kave. Prilega se tudi k lahki morski hrani in piščančjemu mesu. Odlično se dopolnjuje z vonjem in okusom cimeta.

LEGENDA

Legenda pravi, da je bila tropska orhideja rojena, ko je princesa Xanat pobegnila v gozd s svojim ljubimcem, saj ji je oče prepovedal poroko s smrtnikom. Zaljubljenca so ujeli in ju obglavili.

Kjer je njuna kri prišla v stik z zemljo, je zrasla tropska orhideja.