Vsa oddana naročila bodo odposlana po 11.3. zaradi moje odsotnosti med poslovno potjo v tujini. Hvala za razumevanje.

Lešnikov kruh

Poseben kruh ali zdrav kolač? Težko se je odločiti, kako bi opisali ta lešnikov kruh s kremnim medom s praženimi lešniki. Pravi recept za razvajanje za zajtrke ali pa kar tako! Saj priložnost niti ni pomembna, kajne? Med pa je vedno prava odločitev.

Sestavine: 

 • 200 g Melissé kremnega medu z lešniki
 • 320 g mleka
 • 140 g jabolčne čežane brez sladkorja
 • 8 g svežega kvasa
 • 420 g pirine polnozrnate moke
 • Ščep soli
 • 150 g celih lešnikov

Postopek:

 1. Lešnike operemo pod tekočo vodo in jih za 20 minut postavimo v pečico na 100 stopinj. Še vroče predenemo v krpo in jo malo 'premečkamo', da lupina odstopi. Čiste lešnike malce zdrobimo, da razpadejo na polovičke ali četrtine.
 2. V kozici združimo med, mleko in čežano ter segrejemo do toplega, da se med stopi. Tekočina ne sme biti vroča, saj bo uničila kvasovke in kruh ne bo pravilno vzhajal. Odstavimo.
 3. V skledo, v kateri bomo mesili, damo moko in sol ter premešamo. Na sredi napravimo jamico, vanjo vlijemo tekočino, čez razdrobimo kvas ter mešamo na srednji hitrosti z nastavkom za biskvit (če uporabljamo robotski mešalnik) ali kuhalnico, da dobimo lepljivo in enotno zmes.
 4. Maso vlijemo v pomaščen in s papirjem obložen pekač, čez potrosimo z lešniki ter jih nekoliko vtisnemo v maso. Pokrijemo s krpo in na toplem brez prepiha pustimo vzhajati 1h.
 5. Pečico segrejemo na 200 stopinj.  
 6. Po eni uri vzhajanja damo kruh v pečico, temperaturo zmanjšamo na 180 stopinj in pečemo 45-55 minut. 
 7. Ohladimo v pekaču, hranimo pa v škrniclju v zaprti posodi, da bo kruh čim dlje časa svež.
 8. Postrežemo z maslom, marmelado ali samega.

Količina: ca. 10 porcij

Čas priprave: 2h 30 min

Velikost pekača: 30x10 cm

#mastermove namig: Na lešnikov kruh namaži enega izmed naših kremnih medov. Premišljeno uravnoteženi okusi so prava poslastica!

Eden najljubših pa je prav kremni med z lešniki. Odličen sladko-trpek oreščkast okus lešnikov nudi dodatne dimenzije uživanja ob družinskih obrokih in praznovanjih. Kremni med je čudovito mazljiv in nastane s posebno obdelavo, kjer se sladkorni kristali med seboj drgnejo in zato posvetlijo ter zgostijo.

Hvala La Sanja za recept 🙂

Katalog

OBVESTILO!

Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram