Vsa oddana naročila oddana med 3.6. in 16.6 bodo odposlana po 16.6. zaradi moje odsotnosti. Hvala za razumevanje.

Losos s čilijevim medom in cvetnim prahom

Iščete idejo za večerjo s katero bi navdušili? To je to! Losos s kremnim medom s čilijem in cvetnim prahom je točno to kar iščete! Enostavno za pripravo, odličnega okusa in nekaj novega, da boste navdušili z inovativnostjo!

Sestavine:

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 260 stopinj.
  2. Lososa s papirnato brisačko dobro osušimo z obeh strani ter ga posolimo in popopramo. 
  3. V ognjevarni posodi razpustimo maslo in olje, dodamo strte stroke česna in premešamo, da zadiši. 
  4. Dodamo kremni med s čilijem, sojino omako in limonin sok ter mešamo, dokler se med ne stopi, omaka pa zavre.
  5. Nato v ponev dodamo lososove fileje (s kožo navzdol, če jo ima) in pečemo 2-3 minute medtem pa z žlico večkrat zajamemo omako in jo polivamo čez meso.
  6. Dodamo rezine limon ter za 5-6 minut postavimo v pečico, da se losos zapeče še z zgornje strani. #mastermove - rezine limone jedi dodajo svežino, a ne prevladajo okusa končne jedi. Pogosto se jih doda sladkim ali pikantnim jedem, ker čudovito zaokrožijo okus. A previdno - nekaj rezin limone bo dovolj za perfekten učinek!
  7. Po vrhu potrosimo s cvetnim prahom, nasekljanimi čiliji in peteršiljem, postrežemo pa poleg riža, krompirja in/ali zelenjave. Cvetni prah doda #mastermove efekt s svojo prefinjeno aromo in čudovitimi barvnimi kroglicami.

Količina: 4

Čas priprave: 20 min

Velikost pekača: ognjevarna ponev

Ste vedeli?

Zelo pomembno je, kje se čebele hranijo in sestava in barva cvetnega prahu je odvisna prvenstveno od rastlin, na katerih nabirajo med. Naše čebele s kmetije Vizjak imajo na voljo razkošne in s cvetjem bogate travnike, ki se kopajo v čistem zraku in rastejo na rodovitnih tleh.  

Katalog
OBVESTILO!
Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram