Katalog izdelkov

Medena Baileys vroča čokolada

Vroča čokolada na hladen zimski večer? Vedno za! Kaj pa vroča čokolada s kremnim medom Baileys liker? Absolutno, kadarkoli! Priprava vroče čokolade doma je pravzaprav enostavna, sestavine pa imate skoraj vedno pri roki.

Sestavine:

  • 800 ml mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • 6 ČŽ škroba
  • 160 g medu Melissé Baileys liker
  • 240 g nasekljane čokolade 70 % kakava
  • 1 ČŽ vaniljeve esence
  • 4 JŽ kakava
  • Ščep soli

Postopek:

  1. Par žlic mleka zmešamo s škrobom. Damo na stran.
  2. V kozici zavremo mleko in smetano (če imamo radi bolj gosto čokolado, količino mleka zmanjšamo za 100 ml). Vkuhamo škrob in mešamo, da se zgosti, približno 1 minuto.
  3. Dodamo vse ostale sestavine in malce pokuhamo.
  4. Serviramo s penicami ali stepeno sladko smetano.

Količina:

Čas priprave: 15 min

#mastermove nasvet: Če škroba nimate pri roki, se mogoče kje skriva prašek za čokoladni puding? 🙂 Le ta namreč vsebuje škrob, le malce več ga boste potrebovali - cca. pol vrečke, če imate radi gostejšo pa lahko še malce več.

cartcrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram