Vsa oddana naročila oddana med 3.6. in 16.6 bodo odposlana po 16.6. zaradi moje odsotnosti. Hvala za razumevanje.

Medena Baileys vroča čokolada

Vroča čokolada na hladen zimski večer? Vedno za! Kaj pa vroča čokolada s kremnim medom Baileys liker? Absolutno, kadarkoli! Priprava vroče čokolade doma je pravzaprav enostavna, sestavine pa imate skoraj vedno pri roki.

Sestavine:

  • 800 ml mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • 6 ČŽ škroba
  • 160 g medu Melissé Baileys liker
  • 240 g nasekljane čokolade 70 % kakava
  • 1 ČŽ vaniljeve esence
  • 4 JŽ kakava
  • Ščep soli

Postopek:

  1. Par žlic mleka zmešamo s škrobom. Damo na stran.
  2. V kozici zavremo mleko in smetano (če imamo radi bolj gosto čokolado, količino mleka zmanjšamo za 100 ml). Vkuhamo škrob in mešamo, da se zgosti, približno 1 minuto.
  3. Dodamo vse ostale sestavine in malce pokuhamo.
  4. Serviramo s penicami ali stepeno sladko smetano.

Količina:

Čas priprave: 15 min

#mastermove nasvet: Če škroba nimate pri roki, se mogoče kje skriva prašek za čokoladni puding? 🙂 Le ta namreč vsebuje škrob, le malce več ga boste potrebovali - cca. pol vrečke, če imate radi gostejšo pa lahko še malce več.

Katalog
OBVESTILO!
Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram