O kmetiji

Kmetija Vizjak – kmetija z vizijo

Naša vizija je oskrbeti stranke s polnovredno in kakovostno hrano vzporedno z največjim spoštovanjem do narave.

Na naši kmetiji nas vsako jutro prebudi petje našega zvestega petelina.

Skušamo ohranjati stare etnološke načine pridelovanja, tako večino del še vedno izvajamo ročno skupaj z našimi dobrimi sosedi in prijatelji. Nahajamo se na podeželju Šmarja pri Jelšah v dolini pod Kalvarijo in cerkvijo sv. Roka.

Vetri nas čist in svež zrak izpod Boča. V naši neposredni bližini je star gozd, iz katerega mimo nas priteče neoporečen potoček, ki čez leto skrbi, da ima naš pester izbor rastlin idealne pogoje za rast.

Prvi zapisi naše rodbine segajo v leto 1860. Danes pa na našem posestvu po načelih neinvazivnega kmetijstva prideluje že četrta generacija ekoloških kmetov.

Ukvarjamo se z različnimi branžami.

Najpomembnejše je čebelarstvo, zaenkrat imamo dva čebelnjaka na ločenih sončnih lokacijah, skupaj 65 panjev. To nam omogoča, da točimo različne vrste medu, in sicer cvetličnega, gozdnega, akacijevega in kostanjevega. Izdelujemo tudi kremni med, s sedmimi različnimi okusi, propolis in pobiramo cvetni prah.

Naslednji mladosten izbor izdelkov prihaja iz linije Čili Frik. Čili Frik so domače pikantne omake narejene iz več vrst skrbno izbranih čilijev, zelenjave, začimb in pa tudi sadja. Prvič so se predstavile na 1. Pravem čili festivalu v Šmarju pri Jelšah leta 2015 in od takrat žanjejo izreden uspeh in iz leta v leto večjo prepoznavnost.

Najbolj sveža pridobitev naše kmetije, na katero smo tudi izredno ponosni pa sta dve zvrsti vina z rahlo pikantno noto.

Polsladko belo vam pričara neponovljivo in posebno doživetje. Kombinacija vrhunskih vinskih sort z dotikom sveže in pikantne arome čilija, ki vas bo nedvomno osvojila. Samozavestno poskrbi za pridih šarma in ekstravagance…

Sladki rose vas zapelje s plemenitim rumenim muškatom, v žlahtni rosé barvi in edinstveni aromi divjih gozdnih jagod. Blago pikantna nota čilija bo prebudila vaša čutila in poskrbela za nepozaben večer v dvoje.

Marca 2017 smo zanj na enem najprestižnejšem ocenjevanju v New Yorku prejeli kar tri odličja.

V mesecu oktobru pa smo dobili še dodatno potrditev za svoje delo – Matic je prejel naziv Inovativni mladi kmet leta 2017. Uspehi pa se še kar vrstijo.