Vsa oddana naročila bodo odposlana po 11.3. zaradi moje odsotnosti med poslovno potjo v tujini. Hvala za razumevanje.
KMETIJA
VIZJAK

Kmetija z vizijo

Našo ljubezen do kmetovanja črpamo iz tradicije, starih zgodb in predvsem iz narave. Ta je polna drobnih skrivnosti, ki jih odkriješ le, če jo imaš rad. Je vez z našimi prapradedi in povezuje vse, kar smo ustvarili, kar znamo in kar si predajamo iz roda v rod.

Naši pridelki
rastejo in dihajo 
čisto naravo

Na sončnem posestvu, v malem kraju Šmarje pri Jelšah, se nahaja naša kmetija VIZJAK, kjer vam izrekamo dobrodošlico že četrta generacija kmetov.
Na našem posestvu smo že skoraj 100 let in ves ta čas spoštujemo naravo ter pridelujemo prvovrstne naravne pridelke.

Ljudje radi povedó, da imamo veliko duše in srca v vsem, kar smo in kar pridelamo – to pa so same dobrote: zdravi in slastni medeni izdelki, izjemne, vse bolj priljubljene čili omake in mednarodno nagrajeno vino s čilijem (Chilli Wine), ki je prejemnik treh prestižnih medalj v New Yorku!

Našo ljubezen do kmetovanja črpamo iz tradicije, starih zgodb in predvsem iz narave. Ta je polna drobnih skrivnosti, ki jih odkriješ le, če jo imaš rad.
Je vez z našimi prapradedi in povezuje vse, kar smo ustvarili, kar znamo in kar si predajamo iz roda v rod.

Vse to tudi rade volje delimo z vami.

Dobrodošli na naši kmetiji Vizjak

KMETIJA VIZJAK, KMETIJA Z VIZIJO

Na sončnem posestvu, v malem kraju Šmarje pri Jelšah, se nahaja naša kmetija VIZJAK, kjer vam izrekamo dobrodošlico že četrta generacija kmetov.
Na našem posestvu smo že skoraj 100 let in ves ta čas spoštujemo naravo ter pridelujemo prvovrstne naravne pridelke.

Ljudje radi povedó, da imamo veliko duše in srca v vsem, kar smo in kar pridelamo – to pa so same dobrote: zdravi in slastni medeni izdelki, izjemne, vse bolj priljubljene čili omake in mednarodno nagrajeno vino s čilijem (Chilli Wine), ki je prejemnik treh prestižnih medalj v New Yorku!

Našo ljubezen do kmetovanja črpamo iz tradicije, starih zgodb in predvsem iz narave. Ta je polna drobnih skrivnosti, ki jih odkriješ le, če jo imaš rad.
Je vez z našimi prapradedi in povezuje vse, kar smo ustvarili, kar znamo in kar si predajamo iz roda v rod.

Vse to tudi rade volje delimo z vami - DOBRODOŠLI NA NAŠI KMETIJI VIZJAK.

Preden se podate v zakladnico dobrot s kmetije Vizjak, spoznajte našo družino.

Pod obronkom bukovega gozda je v tridesetih letih prejšnjega stoletja tod stala mala hiša in ob njej je bila kajža. Zrli sta proti cesti, ki je vodila do glavnega trga v Šmarje. Tu je živel prvi rod Vizjakov na današnji posesti, začenši s pradedom Baltazarjem…

Naše čebelarstvo je nedavno praznovalo že četrt stoletja obstoja. Delo s čebelkami je prvi vzljubil Matic, ki je navdušeno čebelaril pri svojemu botru ter pri čebelarskem krožku na Osnovni šoli Šmarje. Kmalu je za svoj rojstni dan dobil prvi panj in tako se je začelo. Ker je bil še premlad, da bi lahko sam skrbel za njih, se mu je na čebelarski poti pridružil oče, ki danes skrbi za dejavnost in je povečal število panjev na kar 65.

Čebele pri nas so srečne čebele in to nam veliko pomeni. Oče Silvo jih ima tako rad, da bi najraje dal vsaki kar svoje ime, če bi le lahko.

Družina je bila in še vedno je čila in zdrava. Na polici v shrambi vedno čakajo najboljši medovi in zlato obarvan cvetni prah - da bi vsi v družini ostali čili in zdravi kmetovalci, kar tudi smo.

Danes živimo na kmetiji oče Silvo Vizjak, ki je srčen čebelar, mama Marija Vizjak, ki je na naši kmetiji mama z velikim M, Matic Vizjak, ki je družinski inovator in motivator, pa tudi Chili Frik (nor je na čilije v vseh pojavnih oblikah!) in ustvarjalec več kot 10 različnih čili omak, z očetom snujeta kremne medove v klasičnih in inovativnih kombinacijah z drugimi sestavinami, na njegovo pobudo pa se v Šmarju organizira Prvi pravi čili festival že od 2015. Je tudi prejemnik priznanja za slovensko inovacijo, prvo pikantno vino na svetu, ter naziva 'Mladi kmet Slovenije 2017 in 2018'; najmlajši v družini je Matičev brat Marcel Vizjak, ki zaenkrat pomaga kolikor le uspe, saj je trenutno njegova daleč najpomembnejša prioriteta končati študij. 

Slide

Poroka naše Geli in Pepija, Ome Angele in dedija Jožeta v Štorah leta 1936. Rodila se jima je edinka, naša mati Marjana.

Slide

Zlata poroka pradeda Baltazarja in prababice Micke Vizjak, ki sta 50 let zakona dočakala v ljubezni in razumevanju – ona sta tudi prvi rod kmetije Vizjak. En izmed njunih otrok je bila naša babi Zvonka, mama Silva Vizjaka.

Slide

Dedi Slavko (levo) in Babi Zvonka (desno), starša po očetovi strani, poleg pa Silvo Vizjak, njegova sestra Slavica in bratec Marjan pred Grand hotelom v Rogaški Slatini. Vsi so živeli na naši kmetiji Vizjak od začetka tridesetih 20 stoletja.

Slide

Naša Oma Angela Kovač (poročena Vizjak) na sliki povsem desno, ko je v 50-ih letih delala v avstrijskem hotelu, kjer se je učila veščin priprave jedi, gostoljubja in dela z ljudmi, nato pa se je priženila v Gorico pri Slivnici. Tu je rodila našo mati Marijo, ki se je kasneje priženila na kmetijo Vizjak.

Slide

Neustavljivi kuharski in govorni team BABI Zvonka in OMA Geli ob tipični nedeljski "južni" (kosilu). Obe zelo zabavnega in včasih porogljivo satiričnega značaja, hehe 😊

Slide

Oma Angela in Matic Vizjak leta 2019 - njune simpatične debate in dialoge je Matic vestno zapisoval na svojo facebook stran @maticvizjak. Oma Angela je bila navihane in odločne narave.

previous arrow
next arrow

Na kmetiji VIZJAK še vedno vse do danes živimo in dihamo z naravo.  Ostajamo spoštljivi do okolja, ki nas obdaja in pošteni do ljudi - obdelujemo in pridelujemo po načelih neinvazivnega kmetovanja, našim odjemalcem ponujamo le polnovredne in visoko kakovostne pridelke in izdelke, ki so kot pred 100 leti, še vedno čisti, neoporečni, polni dobrega iz narave.

Naše izdelke lahko naročate preko spletne trgovine Kmetije Vizjak, ki smo jo preoblikovali, dopolnili in poenostavili za še lažje naročanje naših izdelkov na dom. 

Naši pridelki rastejo in dihajo čisto naravo
Od nekdaj sebe in naše kmetovanje tesno povezujemo z naravo. Živimo na podeželju Šmarja pri Jelšah, v lepi dolini pod Kalvarijo, v varnem zavetju cerkvice Sv. Roka, kamor sega tudi objem veselih vetrov z Boča. Ti nam prinašajo svež, čist zrak in le dobro energijo.

Prebujamo se ob petju našega zvestega petelina Bojana, v naši neposredni bližini pa se nahaja star gozd, ki nas varuje in iz katerega priteče mimo kmetije neoporečen potoček - ta hrani pester izbor naših rastlin in jim skupaj s soncem daje idealne pogoje za rast.

Polnega srca ohranjamo tradicionalne načine pridelovanja in večino del še vedno izvajamo ročno - sami, a mnogokrat tudi v družbi dobrih sosedov in prijateljev. Tako kot včasih…  

 

Med, čili in vino so nekaj posebnega!

Čebelarstvo in pridelki iz medu
Naša primarna dejavnost je ČEBELARSTVO. Imamo dva čebelnjaka na ločenih sončnih lokacijah in skupaj 65 panjev.

Pridobivamo različne vrste medu: cvetličnega, gozdnega in kostanjevega. Poznani smo po izrednih kremnih medovih, ki jih mešamo po posebnem postopku in smo ga tudi sami razvili. Danes lahko izbirate že med številnimi okusi kremnih medov (ingverjev, čili, z burbonsko vanilijo, pravim kakavom, cimetom, malinami, goji jagodami, lešniki, okusom Amaretta …), po tradicionalni recepturi pa izdelujemo tudi propolis in pobiramo cvetni prah.

Čiliji in unikatne čili omake
Domače pikantne omake ČILI FRIK so narejene iz več vrst skrbno izbranih čilijev, zelenjave, začimb in sadja. Imajo karizmatičen okus in od prve predstavitve na čili festivalu leta 2015 žanjejo izreden uspeh. Z njimi okrepite ali izboljšate okus številnim jedem. 

Pikantnao vino
Izjemna pridobitev, na katero smo izredno ponosni sta belo in rosé vino z rahlo pikantno noto. Gre za čisti inovaciji, ki smo jo ustvarili z dodajanjem 'najboljših med najboljšimi' čilijev v vino se z njim skupaj z vinogradništvom Kolar in predstavili marca 2017 na enem najprestižnejših ocenjevanj vin v New Yorku. Naše pikantno vino je prejelo kar tri odličja: zlato in dve srebrni. Polsladko belo pričara neponovljivo in posebno doživetje s kombinacijo vrhunskih vinskih sort in dotika sveže, pikantne arome čilija. Je vino, ki ima in ponuja ‘nekaj več’. Sladki rosé v žlahtni nežno roza barvi zapelje s plemenitim rumenim muškatom in edinstveno aromo divjih gozdnih jagod.  

 

S povezovanjem tradicije in moderno vizijo prestopamo meje Slovenije
Naši izdelki so priljubljeni in povpraševanje po njih vse večje. Eden od domačih ambasadorjev inovativnih izdelkov in kakovosti okusa je naš 'ta mlad', Matic Vizjak, ki je iz rok predsednika Republike Slovenije, g. Boruta Pahorja, leta 2017 in 2018 prejel izjemno priznanje MLADI INOVATIVNI KMET SLOVENIJE. Predsednik Pahor je družino počastil z obiskom kmetije, kjer se je pridružil tudi pri obiranju domačih ekoloških čilijev.

Vizija o razvoju, rasti, inovacijah, napredku v pridelavi in izdelkih nastaja in se razvija vsak dan.

Ni drugega, to mora biti čista LJUBEZEN! Do narave, zdrave hrane in veselja, ki ga daje ljudem.

DOBRODOŠLI na naši kmetiji Vizjak.

Katalog

OBVESTILO!

Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram