Vsa oddana naročila oddana med 3.6. in 16.6 bodo odposlana po 16.6. zaradi moje odsotnosti. Hvala za razumevanje.

Pirin kruh

Dan za slovenski zajtrk. Super dan, da podpremo lokalno hrano in si privoščimo zdrav slovenski zajtrk.

Z dišečim, sveže pečenim kruhom je hladno jutro res nekaj posebnega. Kos domačega kruha z maslom in medom... njam! Že imaš svoj najljubši recept za kruh? Če ga imaš in ga želiš deliti z nami, mi ga lahko sporočiš v zasebnem sporočilu na Kmetija Vizjak na Facebooku.

Sestavine:

  • 0,5kg domače pirine moke
  • 2,5 dcl mlačne vode
  • 4 žlice olja
  • pol kocke svežega kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli

Postopek:

V skledo stresemo moko in na sredini naredimo jamico. V jamico nadrobimo svež kvas in posujemo z žličko sladkorja ter dodamo dcl vode. Malce pomešamo in pustimo, da kvas naraste. Na rob moke damo žličko soli.

Nato dodamo mlačno vodo in olje ter sestavine dobro pregnetemo. Za pravi #mastermove pa bodite pozorni pri mokah - vedno je treba delati z malce občutka in po potrebi prilagoditi količino vode. Če je preredko dodajte še malce moke, če pa se vam zdi, da ne bo šlo pregnesti, dodajte malce vode. 🙂

Nato posodo pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati. Ko vzhaja, ga ponovno rahlo pregnetemo in še enkrat vzhajamo. Med drugim vzhajanjem segrejemo pečico na 220 stopinj.

Nato na pekaču oblikujemo hlebec in po vrhu zarežemo. Hlebec damo v pečico in po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj ter pečemo cca. pol ure do zlato rjave barve.

Pa dober tek! 🙂

Katalog
OBVESTILO!
Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram