Mmmm, tokrat piščanec malo drugače. Sladko-pekoči koščki piščanca, s tisto slastno sticky strukturo! Skrivnost? Med! Pravzaprav kremni med s čilijem. Slatni, sticky, a hkrati hrustljavi. Čudovita kombinacija za ljubitelje enega, drugega ali obojega.
Lotimo se priprave piščanca; s papirnato brisačo ga osušimo, posolimo, popopramo in narežemo na koščke poljubne velikosti.
V skledi zmešamo vse ostale sestavine in vanjo damo piščanca. Premešamo, da se ga moka prime z vseh strani.
V loncu segrejemo zadostno količino olja. Piščanca pred dodajanjem v olje otresemo, da z njega pade odvečna moka, in ga pazljivo polagamo v vroče olje.
Cvremo ga par minut, odvisno od velikosti mesa. Nato ga damo na papirnato brisačko, da odteče odvečno olje.
V ponvi zmešamo vse sestavine za omako. Ko zavre, dodamo piščanca in zgolj na hitro premešamo.
Pred serviranjem ga potresemo s kolobarji mlade čebule in sezamom.
Serviramo s krompirjem, rižem, zelenjavo…
Nasvet: namesto piščančjih prsi lahko uporabimo katerikoli del piščanca, ob tem pa prilagodimo čas cvrtja. Ostanke lahko v hladilniku hranimo 2-3 dni, postrežemo pa lahko tudi hladnega.
#mastermove - še posebej okusen je 'file' iz piščančjih stegen 😉