Katalog izdelkov

Sveža medena sladica s kokosom in belo čokolado

Tako preprosto, tako dobro! Sveža medena sladica s kokosom in belo čokolado. 

Shrani si tale recept in z njim navdušimo domače in goste. Sladica v kozarcu pa je poleg slastnega kremnega okusa tudi prava paša za oči.

Sestavine:

  • 150 g medu Melissé kokos/bela čokolada
  • 400 g kokosovega mleka iz pločevinke
  • 4 veliki rumenjaki
  • 35 g škroba
  • 55 g kokosovega mleka (iz pločevinke ali tetrapaka)
  • 3 listi želatine
  • 300 g smetane za stepanje

Za omako iz bele čokolade:

  • 150 g bele čokolade
  • 50 g sladke smetane

Za piškotno dno:

  • 160 g kokosovih piškotov
  • 50 g stopljenega masla

Dodatno: 

  • Pražen kokos in kokosov čips
  • Sladka smetana za dekoracijo
  1. Želatino namočimo v hladni vodi za 10 minut. 
  2. Mleko iz pločevinke in med zavremo.
  3. Rumenjake, škrob in mleko združimo ter počasi prilivamo vrelo mleko. Mešanico vrnemo nazaj na ogenj ter na nizkem ognju ob nenehnem mešanju kuhamo še 3 minute, da se zgosti. Mešanica ne sme preveč vreti, da se jajca ne skuhajo. 
  4. Dodamo še odcejene liste želatine in premešamo, da se raztopi.
  5. Prelijemo v krožnik, pokrijemo s plastično folijo, da se ne napravi skorjica ter ohladimo. Ohlajeni kremi dodamo stepeno sladko smetano in predenemo v slaščičarsko rokavico.
  6. Piškote in stopljeno maslo združimo v multipraktiku in nekajkrat 'pulznemo', da dobimo drobljivo zmes. 
  7. Za čokoladno omako stopimo belo čokolado skupaj s smetano.
  8. Kozarec sestavimo tako, da na dno damo zmlete piškote ter jih nekoliko 'potučkamo' ob robove. Prelijemo s čokoladno omako in nabrizgamo medeno kremo. Postopek še enkrat ponovimo.
  9. Dekoriramo s stepeno sladko smetano ter praženim kokosom. 
  10. Postrežemo takoj ali pa hranimo v hladilniku. 

Količina: 4 velike porcije (ali 5 srednjih)

Čas priprave: 3 h z ohlajanjem

cartcrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram