Vsa oddana naročila bodo odposlana po 11.3. zaradi moje odsotnosti med poslovno potjo v tujini. Hvala za razumevanje.

Splošni pogoji poslovanja

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine kmetija-vizjak, ki je dostopna na povezavi https://kmetija-vizjak.si/ in jo upravlja Matic Vizjak, dopolnilna dejavnost na kmetiji ( v nadaljevanju: ‘ponudnik’).

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene sestavine in podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki:
Ponudnik: CHILLI WINE d.o.o.
Sedež ponudnika: Zadrže 19, 3240 Šmarje pri Jelšah
Davčna številka SI: 70190046
Matična: 8228442000
Zavezanec za DDV: Da (SI70190046)
TRR: SI56 6100 0002 0057 522(DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

Kontaktni podatki:
E-mail: info@kmetija-vizjak.si
Spletna stran: https://kmetija-vizjak.si/

Povzetek zakonodaje o dostopnosti informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:
identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefon, e-pošta),
pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
način plačila in dostave,
časovno veljavnost ponudbe,
bistvene značilnosti blaga (vključno z garancijami),
vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebuje davke in stroške dostave,
pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

 

Cene

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR), so končne in vsebujejo DDV. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

 

Naročila

Za oddajo naročila v spletni trgovini https://kmetija-vizjak.si/ se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila samo izpolniti točne podatke.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na spletni strani so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

 

Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Sporočilo velja kot informativni predračun. V tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo.

Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte na matic.vizjak@gmail.com
V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

– V naslovu sporočila: Preklic naročila

– V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca, b) naslov kupca, c) številka naročila

 

Naročilo potrjeno

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

V primeru, da po prevzemu blaga, prejeti artikel ni po meri potrošnika ali z artiklom ni zadovoljen, ima potrošnik pravico, da ponudniku najkasneje v 14-ih dneh od dneva, ko je potrošnik prejel blago, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe. Pri tem potrošniku ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Pravica o odstopu od pogodbe ne velja za artikle izdelane po naročilu.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti na email naslov: matic.vizjak@gmail.com

Vračilo prejetega blaga na naveden naslov v 14-ih dneh po prejetju, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Potrošniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti, skupaj s priloženim računom najkasneje v 30-ih dneh od sporočila o odstopu na naslov ponudnika: Matic Vizjak, Zadrže 19, 3240 Šmarje pri Jelšah.

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Za vrnjene izdelke NE sprejemamo pošiljk z odkupnino.

Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Priložen mora biti račun. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Če kupec odstopi od pogodbe v skladu z določili, mu ponudnik vrne vsa opravljena plačila. Vračilo plačil bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka. V kolikor izrazite željo po vračilu kupnine, vam jo vrnemo izključno preko nakazila na vaš osebni bančni račun, ki nam ga morate v postopku vračila pisno sporočiti.

 

Način plačila

Potrošnik lahko naročeno blago v spletni trgovini https://kmetija-vizjak.si/ plača na naslednje načine:

– Po predračunu: naročeno blago lahko plačate po predračunu, ki ga prejmete na vaš e-mail naslov ob zaključku oddaje naročila. Predračun lahko plačate preko katerekoli spletne banke ali s plačilom položnice na banki ali pošti. Pošiljka bo odposlana šele, ko bo vaše nakazilo vidno na našem transakcijskem računu. To je isti ali naslednji dan, odvisno od banke in ure nakazila.

– Po povzetju: naročeno blago plačate z gotovino poštarju ob prevzemu pošiljke.

 

Stroški dostave

Vse pakete pošiljamo v sodelovanju s pošto GLS. Ob naročilu nad 50 EUR (brez vrednosti poštnine) je dostava v Sloveniji brezplačna.
V poštnini, ki je samodejno dodana znesku vašega naročila in je posebej specificirana je vštet strošek poštnine, odkupnine in pakiranja ter drugi administrativni stroški.

Ob plačilu PO POVZETJU po povzetju vas bremeni še provizija Pošte Slovenije, ki znaša 1,05 € za pakete v vrednosti do 98 €. Provizijo plačate poštarju posebej, strošek ni vključen v vrednost paketa.

Dostavo izvajamo v sodelovanju s pošto GLS. Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dnevu ali dveh od odpreme blaga. V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

 

Zasebnost in varovanje osebnih podatkov

Ponudnik bo trajno varoval vse osebne podatke uporabnikov v skladu z GDPR. Osebni podatki se bodo uporabljali izključno za pošiljanje računov, blaga, ponudb, prospektov, itd.. Osebni podatki ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Podatki, ki jih kupec vnese kot gost ob naročilu na tem spletnem mestu so nujno potrebni za izvršitev naročila in se zaradi sledljivosti hranijo v sistemu za upravljanje spletne trgovine. Dostop do le-tega je zaščiten z geslom, spletna trgovina pa uporablja tudi sistem za kontrolo dostopa, požarni zid ter SSL certifikat za zaščito podatkovnega prometa s šifriranjem. Strežnik, ki gostuje spletno trgovino, se nahaja v Sloveniji in je redno posodobljen ter zaščiten po mednarodno sprejetih standardih in smernicah.

Osebni podatki se bodo uporabljali izključno za:
- pošiljanje računov
- pošiljanje blaga
- pripravo ponudb
- v primeru, da dovolite uporabo podatkov tudi za namene trženja, boste lahko prejeli e-pošte, prospekte in druge promocijske materiale

Osebni podatki ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Na ponudnikovem sedežu se hranijo osebni podatki na izstavljenih računih, v programu za fakturiranje in odpremo, odpremnih listinah, e-mailih, itd. Ponudnik te podatke varuje z zaklepanjem prostorov kjer se hranijo, gesli na računalnikih, itd.

V sklopu spletnega mesta in samega postopka naročila ponudnik omogoča tudi prijavo na e-novice preko e-poštnega naslova, ki ga uporabnik vpiše v za ta namen uporabljeno vnosno polje ter izrecno potrdi prijavo preko gumba / potrditvenega polja. Preko funkcije pošiljanja e-novic ponudnik prijavljene uporabnike obvešča o novostih preko e-pošte. Prijava na e-novice poteka izključno na lastno željo uporabnika in z njo ne pogojujemo naročanja v spletni trgovini ali uporabe ostalih storitev.

Uporabnikom ponudnik zagotavlja možnost pregleda zbranih osebnih podatkov, omejitev uporabe le-teh glede na namen, pravico do popravka osebnih podatkov ter pravico do izbrisa.

Zaradi dostave naročil ponudnik dostavnemu podjetju lahko zaupa ime, priimek, naslov in telefonsko številko naročnika.

Za točnost podatkov, ki nam jih posreduje uporabnik, ne odgovarjamo.

Ponudnik kot upravljalec podatkov ima sklenjena tudi standardna pogodbena določila za namene po 3. odstavku člena 28 Splošne uredbe o varstvu podatkov 2016/679 (GDPR) z družbo Kodnes d.o.o., ki z namenom zagotavljanja tehničnega delovanja spletne strani lahko posredno nastopa v vlogi obdelovalca osebnih podatkov.

Piškoti

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo slednje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. Več informacij o piškotkih in zakonodaji najdete na spletni strani informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si:

Upravljanje s piškotki

S piškotki lahko upravljate preko pasice na vrhu strani, ki vas obvešča o uporabi piškotko na strani, kjer lahko urejate tudi sprejem ali zavrnitev posameznih tipov piškotkov. Ravno tako lahko spremenite tudi delovanje spletnega brskalnika v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Katere piškotke uporabljamo?

  • Nujni piškotki: Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek (nujni piškotek) za začasno identifikacijo med obiskom spletne strani. Piškotek se na vaš računalnik shrani začasno in se izbriše ob zarptju spletnega brskalnika. Ta piškotek je potreben za normalno delovanje našega spletnega mesta, ki ločuje med uporabniki, skrbi za pravilen prikaz obvestila o piškotkih in spremljanje vaših nastavitev, prijavo v sistem ter delovanje spletne trgovine.
  • Statistični piškotki: Uporabljajo se tudi anonimi piškotki za spremljanje statistike spletne strani (ga_, gid_) preko sistema Google Analytics za anonimno beleženje obiskov in uporabo naše spletne strani. Omogoča nam boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran in kako lahko vašo izkušnjo na spletni strani še izboljšamo. Za delovanje se uporablja več piškotkov za anonimno zbiranje podatkov o aktivnostih na spletni strani brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev. Piškotke za anonimno analizo lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite znotraj nastavitev “Upravljajte s piškotki” ali preko vašega spletnega brskalnika.
  • Marketinški piškotki: Na strani uporabljamo tudi marketinške piškotke (fb_, gtag_) za boljše upravljanje s spletnimi oglasi in spremljanje konverzij uporabnikov (npr. dodajanje v košarico), s katerimi upravljata družbi Google / Alphabet in Facebook.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za več informacij nas pokličite na 041 913 999 ali pošljite email na matic.vizjak@gmail.com

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina https://kmetija-vizjak.si/ in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega
pisnega dovoljenja.

Katalog

OBVESTILO!

Zaradi odsotnosti na poslovni poti v tujini, bodo vsa naročila obdelana in odposlana po 1.6.2023.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram