Medu so dodane domače šmarske goji jagode vzgojene na naši kmetiji. Sadeži se 12-14 dni počasi ob blagi temperaturi sušijo na naši krušni peči.
Med z goji jagodami je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot zdrav namaz za na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju ali bogat dodatek pecivu.
cvetlični med, goji jagode
13,90€
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh z DDV: 13,90€
Medu so dodane domače šmarske goji jagode vzgojene na naši kmetiji. Sadeži se 12-14 dni počasi ob blagi temperaturi sušijo na naši krušni peči.
Med z goji jagodami je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot zdrav namaz za na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju ali bogat dodatek pecivu.
Svetujemo vam, da medu ne segrevate oziroma dodajate tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine.
Na trgu je še vedno relativno redek pojav, saj zahteva izdelek dobršno mero časa in znanja. Zanj je potreben tudi točno določen postopek izdelave in temu primeren stroj. Posebna barva in struktura sta zgolj posledica fizikalnih sil, ki se ustvarijo med samim postopkom. Med mešanjem medu se sladkorni kristali med sabo drgnejo in s tem posvetlijo barvo ter zgostijo strukturo.
Najpogosteje ga kupujejo mlade družine, ki želijo svoje malčke navaditi na slovenski zajtrk tudi doma, saj pri tem ni packarije, seveda pa ga obožujejo tudi otroci.
Med je še vedno popolnoma naraven, ni termično obdelan, nič mu ni odvzeto niti nič dodano.
Vzgoja rastline je zelo enostavna in nezahtevna. Pri nas jo gojimo na prosti sončni legi, lahko pa jo posadite tudi v večji lonec.
Obrezujete jo lahko kot grm, drevo ali vzpenjalko. Rastlina je zelo odporna na zmrzal in sušo. Pozimi prenese temperature tudi do -20° C. Vredno je omeniti, da raste zelo bujno (tudi do 2,5 metra in več na leto), zato jo spomladi vedno močno porežemo in iz odrezanih delov naredimo potaknjence, ki jih po dogovoru lahko dobite tudi pri nas. Rastlina cveti z vijoličnimi cvetovi in od julija do septembra rodi značilne rdeče plodove. Navadno je rastlina rodna pri 2-3 letih. Mi smo ji namenili sončno lego in jo ob sušnih obdobjih še dodatno zalivamo. Tako v pozni jeseni dobimo obilico plodov.
Poiščite navdih za svoje nove kulinarične mojstrovine med našimi recepti in navdušite s kombinacijami z našimi produkti (ali brez).
Namaz iz medu in črnega kakava ima krasno mazljivo teksturo. Okus je zelo dober in spominja na temno čokolado. Uporaben je na veliko načinov. Dostava je bila hitra in lepo so nas presenetili z brezplačnim vzorčkom. Kupili smo ga prvič, ampak ga bomo definitivno še kupili.
Zanimiva kombinacija dveh zelo znanih okusov. Med doda sladkost in teksturo značilno zanj, kakav pa ustvari zadoščenje, ki sem ga vajen pri čokoladi. Super za zajtrk in majhno pregreho po kosilu.
Ingver naravnost obožujem in ga v zimskem času redno uporabljam, saj mi občutno izboljša odpornost. Sedaj, ko sem odkrila, da ga lahko v enem izdelku združim še z enim naravnim proizvodom, sem čisto navdušena!
Omake so res kvalitetne in okusne, definitivno prebudijo brbončice! In še hitra dostava, da ne ostanem brez!